Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Plenković: Važno je da pošaljemo jasne poruke, a ne zbunjujuće kao predsjednik

Zagreb: Održana 10. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.09.2020.
u 12:17

U Hrvatskoj brojke na tjednoj razini padaju treći tjedan zaredom, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice Vlada je prihvatila prijedlog zaključka kojim se prihvaćaju Smjernice za izradu državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. i projekcija za 2022. i 2023.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na aferu Janaf i istragu.

"Imamo ovaj slučaj koji okupira javnost i važno je da javnosti pošaljemo jasne poruke, a ne kao neki, konkretno predsjednik RH šaljemo zbunjujuće poruke. Problem je ako Vlada i pravosudna tijela i policija postupaju prema zakonu. Ispada da se jedan dio čudi da Vlada i pravosudna tijela postupaju po zakonu, to je bit. Nema nedodirljivih, nema imena ni prezimena, nema stranačke pripadnosti", kazao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

"Kome bi bilo više u interesu nego meni da u onom slučaju Varga pukne i da znam na vrijeme, a ne da sve izađe u javnost. Kome bi bilo više u interesu nego meni da u slučaju Rimac da ne puknu mjere baš prije parlamentarnih izbora, i da prije nego što sastavljam izborne liste znam da će tri mjeseca kasnije netko završiti u pritvoru" kazao je Plenković.

"Tijela koja rade svoj posao rade po zakonu i ne dolaze po ispovijed u Vladu što da što ne. Oni rade taj posao po zakonu. Svi koji ovo gledaju trebaju osvijestiti kakva je naša Vlada, kakvu politiku vodimo i da se fenomen korupcije treba iskorijeniti. Nije dobro da postupanje prema zakonu ispada čudno", dodao je.

"Da smo čuli ovo što smo čuli zadnjih dana od mene to bi bila revolucija sto posto, ja vam to garantiram. Trebaju svi skupa shvatiti što je borba protiv korupcije. Tijela će raditi po zakonu, tako da više svi skupa moraju shvatiti da smo u demokraciju i trodiobi vlasti i da nema autoriteta koji će odlučivati koji će se procesi voditi", kazao je Plenković. 

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj. Rekao je da je u svijetu broj zaraženih premašio 32 milijuna. Kazao je da su skratili izolaciju onih bez simptoma ili s blagom slikom.

"U Hrvatskoj brojke na tjednoj razini padaju treći tjedan zaredom. Postoji tendencija smanjenja hospitaliziranih. Od početka epidemija postotak umrlih u odnosu na postotak zaraženih je 1,68 posto. Dolaze respiratorne infekcije te je važno držati se mjera. Pravovremeno cijepljenje protiv drugih respiratornih infekcija je pravovaljana prevencija", kazao je Beroš.

Od ukupno broja hospitaliziranih 9,71 posto je na respiratoru, što je više za 1,71 posto u odnosu na prošli tjedan.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je da je barovima produljeno ograničenje rada do ponoći do 7. listopada. Rekao je da je bilo više od 25 tisuća nadzora te da je izdano 1397 upozorenja što je nešto više u odnosu na prethodno razdoblje. 

Ključne riječi

Komentara 29

DD
duda.dudica
11:44 24.09.2020.

Nakon što je zloran dao do znanja kako je on kao premijer sve znao, jasno mi je kako nas je njegova vlada toliko uništila i unazadila

ŠN
šnicl
11:43 24.09.2020.

Mogli smo od Milanovica ocekivati ovakav provokatorski angazman odmah kad je bio izabran. Sad ce sigurno kroz par sati opet nesto odbrusiti Plenkiju.

DU
Deleted user
11:34 24.09.2020.

Presjednik bi trebao ostaviti gospodina Plenkovića da rade svoj posao za boljitak naroda RH, mislim da bi bilo vrjeme da presjednik prekine sa tračevima i zbunjivanju cjelog društva sa svojim zbunjujučim izjavama koje plasira u javnost, svi znamo da zaa vrjeme svog presjedničkog mandata još ništa korisno nije napravio za RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije