Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Plenković najavio: Od utorka jeftinije cijene goriva

Šibenik: Od danas nove cijene goriva, i dizel i benzin jeftiniji
Dusko Jaramaz/PIXSELL
18.12.2023.
u 12:03

Komentirao je i udio javnog duga koji je ove godine 60,7 posto BDP-a. U idućim godinama idemo prema 55 posto, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Andrej Plenković najavio je na sjednici Gospodarsko-socijalnoga vijeća kako će od utorka cijene benzina i dizela pasti za pet centi. Nove cijene od ponoći za Eurosuper 95 bit će 1.38 eura, a za Eurodizel 1.39 eura.

U uvodnom obraćanju istaknuo je sve što je Vlada postigla u ovoj godini, ali i mandatu. Istaknuo je rast plaća, minimalnih plaća, mirovina, smanjenje nezaposlenosti, javnog duga..., piše 24sata. Komentirao je i udio javnog duga, koji je ove godine 60,7 posto BDP-a. U idućim godinama idemo prema 55 posto, rekao je Plenković.

Očekuje rast BDP-a od 2,8 posto u 2024. godini i daljnje smanjenje inflacije. - Mi očekujemo da bi ova procjena koju je Komisija dala, a to je 2,4 posto, da bismo tu inflaciju mogli smanjiti i ispod toga - rekao je Plenković. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Branimir Glavaš dao izjavu za medije, napao Vladimira Šeksa

Komentara 6

KU
Kuler
14:12 18.12.2023.

Da li itko zna neki proizvod koji je poskupio samo 2.4% ? Ja ne znam za takve, ali znam za mnoge od 30-70%....

NO
Nordik
12:53 18.12.2023.

Veliki nije objasnio kako nakon toliko truda nema rezultata. Standard i potrošnja u HR su veći samo od Bugarske i Mađarske. Na dnu smo.

VA
vabriga2
15:57 18.12.2023.

Jeftinije cijene goriva? Pošto kilogram cijene? Možda treba pisati jeftinije gorivo ili niže cijene goriva? Možda treba i lektor zaraditi plaću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije