Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković:

'Mislim da sam vrlo temeljito objasnio sadržaj Konvencije, njenu bit i nastanak'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.03.2018.
u 14:35

Dotaknuo se mnogih tema, a objasnio je i svoj stav oko ratifikacije Istanbulske konvencije

Premijer Andrej Plenković je u posjetu Gospiću gdje se održao sastanak županijskog i gradskog HDZ-a. Nakon zatvorenog sastanka, Plenković se obratio medijima. 

Dotaknuo se mnogih tema, a objasnio je i svoj stav oko ratifikacije Istanbulske konvencije: "Mislim da sam vrlo temeljito objasnio sadržaj Konvencije, njenu bit i nastanak i predstavio smisao interpretativne izjave, koji svima daje sigurnost i jamstvo kako Republika Hrvatska čita konvenciju i kako će je primjenjivati."

N1 izvještava da je Plenković komentirao i stav Hrvatske biskupske konferencije. Smatra da su im dali dovoljno prostora zbog toga što su usvojili i interpretativnu izjavu: "Odluka Vlade je čvrsta i utemeljena na programu i na čvrstom opredjeljenju da fenomen nasilja nad ženama i u obitelji postoji. Ja ne vidim nikakav problem da bi usvajanje te Konvencije i njena kasnija provedba na bilo koji način bilo u suprotnosti s Ustavom Republike Hrvatske."

Novinari su ga upitali misli li da će njemu politički štetiti moguće uskrsne propovijedi, na kojima se očekuje da će svećenici kritizirati usvajanje Konvencije. Plenković je to komentirao: "Mi smo dobili podršku hrvatskih birača 2016. godine i radimo stvari koje su dobre i korisne za Hrvatsku."

Komentara 33

LO
lokun
15:43 29.03.2018.

Plenkoviću tko god je ušao u rat s crkvom i nametao sotonske ideologije kao što sada činiš ti izgubio je. Hrvati su provalili zlu namjeru kreatora Novog svjetskog poretka i nikada je neće prihvatiti a tebe ce pamtiti kao lika koji je to napravio protiv volje naroda koji ce to brzo promjeniti. Narod nisu i moćniji silnici pokorili pa nećeš ni ti!

OL
oluuja
15:38 29.03.2018.

Konvencija je pogubna za Hrvate a to što ti siluješ znano je samo tebi. Ti si objasnio pa i ja tebi objašnjavam da nisi u pravu i ne siluj više narod koni ti je jasno poručio na skupu u Zagrebu.

ST
stefj
15:10 29.03.2018.

Nije objašnjeno jedino bitno - koliko novca će to koštati (navodno oko milijardu Kn godišnje) i koje udruge će taj novac podijeliti među sobom... Znamo da izjava ne vrijedi ništa i da je GREVIO iznad ustava i zakona, no tko će na kraju provjeravati rad tih udruga i da li novi uopće dolaze do samih obespravljenih žena?... Sve obo samo garantiran novce za udruge i nadzor GREVIO-a nad Hrvatskom, ništa drugo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije