Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum

Plenković i nadbiskup Puljić potpisali ugovor o Caritasu vrijedan 15 milijuna kuna

Andrej Plenković i Želimir Puljić potpisali Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve u Hrvatskoj
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
18.03.2022.
u 15:37

Premijer je rekao da Hrvatska vodi računa o temeljnom kršćanskom načelu solidarnosti koje je prožeto gotovo kroz sve politike kojima se bavi, a osobito je važno da to načelo u različitim aspektima provede redistribucijska snaga proračuna.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić potpisali su u petak Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve u Hrvatskoj vrijedan 15 milijuna kuna.

Na svečanosti potpisivanja u Vladi, premijer je rekao da Hrvatska vodi računa o temeljnom kršćanskom načelu solidarnosti koje je prožeto gotovo kroz sve politike kojima se bavi, a osobito je važno da to načelo u različitim aspektima provede redistribucijska snaga proračuna.

Premijer je dodao da su, vodeći računa o načelu solidarnosti, sretni što mogu proširiti odnose s Caritasom i HBK-om te potvrditi i ojačati suradnju jer je doprinos Caritasa u humanitarnim, karitativnim, zdravstvenim, edukativnim i drugih socijalnim djelatnostima iznimno važan.

Hrvatska će temeljem tog ugovora, napomenuo je premijer, sudjelovati s 15 milijuna kuna financijskog doprinosa i na taj način pomoći redovite aktivnosti Caritasa.

To je, smatra posebno važno u vrijeme rata u Ukrajini i velike izbjegličke krize.

Nadbiskup Puljić rekao da je danas potpisani ugovor dio osnovnog ugovora koji je sklopljen prije 25 godina, a važno je što je društvo prepoznalo tu važnu karitativnu ulogu crkve u njezinom poslanju.

Svrha Ugovora je da se Hrvatskom Caritasu i pravnim osobama koje on osniva osiguraju određene trajne garancije djelovanja vezane uz obavljanje humanitarne, karitativne, zdravstvene, ljekarničke, edukativne i drugih socijalnih djelatnosti na području nadbiskupija, biskupija ili ordinarijata.

18.03.2022.,Zagreb, predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao na svecanosti potpisivanja Ugovora o Caritasu Katolicke Crkve u Republici Hrvatskoj. Ugovor su potpisali nadbiskup Zelimir Puljic i premijer RH Andrej Plenkovic Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na svečanosti potpisivanja bili su predstavnici HBK i Hrvatskog Caritasa te potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije