Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć Ukrajini

Humanitarna akcija Caritasa: "I sitno je bitno” pomaže izbjeglicama

Vyšne Nemecke: Na slovačko-ukrajinski granični prijelaz pristižu izbjeglice iz ratom zahvaćene Ukrajine
Matija Habljak/PIXSELL
12.03.2022.
u 10:00

Akciju podupiru Hrvatska poštanska banka i FINA pa se u njihovim poslovnicama biti postavljene i Caritasove kasice za prikupljanje sitnog novca

Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže onima koji bježe od ratnih strahota u sklopu humanitarne akcije “I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine”. Cilj je akcije, kazala je ravnateljica Jelena Lončar, pomoći izbjeglicama pri smještaju i boravku te dostava humanitarne pomoći, u prvom redu hrane i higijenskih potrepština. Usto se, dodala je, priprema smještaj ukrajinskih majki i djece u neke od Caritasovih objekata.

Akciju podupiru Hrvatska poštanska banka i FINA pa se u njihovim poslovnicama biti postavljene i Caritasove kasice za prikupljanje sitnog novca, koji uskoro, s ulaskom Hrvatske u eurozonu, prestaje biti u prometu. Donirati je moguće i putem mobilnoga bankarstva jednostavnim skeniranjem 2D barkoda ili uplatom na račun Zagrebačke banke, IBAN: HR74 23600001 50 30 14135, poziv na broj 05500, odnosno za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: ZABAHR2X. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije