Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROWFUNDING KAMPANJA

Caritas Križevačke eparhije pokrenuo humanitarnu kampanju 'Srcem cijelim uz Ukrajinu'

Ukrainian refugees arrive in Berlin
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
1/5
15.03.2022.
u 15:52

Dosad su prikupili nešto više od 9800 kuna, cilj im je 300.000 kn, do završetka akcije je 45 dana, odnosno prikupljeno je 3,3 posto

Nakon što su pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novca za pogođene ratom u Ukrajini, Caritas Križevačke eparhije pokrenuo je putem crowdfunding platforme Croinvest.eu humanitarnu kampanju Srcem cijelim uz Ukrajinu za pomoć ukrajinskom narodu u domovini i izbjeglištvu.

Dosad su prikupili nešto više od 9800 kuna, cilj im je 300.000 kn, do završetka akcije je 45 dana, odnosno prikupljeno je 3,3 posto. 

- Svima je dobro poznato da u Hrvatskoj ima oko 7.500 Ukrajinaca koji pripadaju našoj eparhiji i čije obitelji i rodbina trenutačno žive u Ukrajini te su im upitna egzistencija i opstanak u ovim strašnim uvjetima - govori o. Nenad Krajačić, ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije.

Vjernici ukrajinske narodnosti i porijekla koji žive u našoj zemlji osobito teško proživljavaju trenutnu rusku invaziju na Ukrajinu, govori poglavar Grkokatoličke crkve u Hrvatskoj i biskup Križevačke eparhije Milan Stipić s kojim je Večernji list nedavno razgovarao o ratu u Ukrajini.

- Zajedno s cijelim kršćanskim svijetom apeliramo na svjetske vođe da nađu mirna rješenja za nastali sukob, da prestanu ratne operacije u Ukrajini i da sve učine kako se to ne bi proširilo i na druge dijelove svijeta. Neka se što prije zaustavi stradanje nedužnog stanovništva. Sve kršćane, a osobito vjernike naše Križevačke eparhije pozivam na molitvu i post za mir u Ukrajini i u svijetu. U ovim trenucima osobito mislimo na siromašne, starce, djecu, bolesnike u bolnicama i mnoge druge diljem Ukrajine koji se mogu nadati isključivo pomoći dobrih ljudi i Božjem milosrđu. Sve kršćane u našoj Domovini pozivam da budu solidarni i, u slučaju izbjegličke krize i prime pod svoj krov ljude u potrebi ili na bilo koji način pomognu. Nikada ne zaboravimo Kristovu opomenu: Što ste najmanjem učinili, meni ste učinili - ističe mons. Stipić. 

Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:

1. ukoliko ste na laptopu, na desnoj margini stranice odabrati željeni iznos uplate, a ukoliko ste na mobilnoj verziji, na vrhu kampanje pritisnuti plavo dugme “Podržite kampanju” i potom u kućicu upisati proizvoljni iznos i kliknuti na plavu strelicu;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja
:
a) Visa ili MasterCard kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) KEKS Pay;
d) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.

Nakon izvršenog plaćanja potrebno je pričekati određeno vrijeme do obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje. Uplate izvršene općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom evidentiraju se u roku od 1 do 2 radna dana, a uplate izvršene karticama, kriptovalutama ili KEKS Payom u roku od 1 do 12 sati.

Ovo je link na kampanju na kojem se može donirati.

>> VIDEO Pijanist Davide svira na ukrajinsko-poljskoj granici za sve izbjeglice: "Glazbom širim poruku mira"


 

Komentara 1

PV
prcko.vita
17:12 15.03.2022.

Zašto ne pozovete te jadne ljude neka dođu i žive u miru u Hrvatskoj, ionako je Hrvatska prazna, ima mjesta za sve, plodna zemlja, predivna priroda, samo da još političari počnu manje krasti, ovdje bi bio raj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije