Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko natjecanje

Platan iz Trstenog u užem izboru za stablo godine

Ilustracija
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
28.02.2018.
u 13:13

Inicijativu za kandidaturu ovog stabla dala je europarlamentarka Dubravka Šuica

Danas je zadnji dan za glasanje za izboru stabla godine u Europi. Hrvatska u tom izboru ima jednog kandidata - platan iz Trstenog. Naime, riječ je o višestoljetnom platanu u Trstenom koji je ušao u uži izbor na natjecanju. Inicijativu za kandidaturu ovog stabla dala je europarlamentarka Dubravka Šuica.

Glasati se može na stranici natjecanja još samo danas. Dubravka Šuica izjavila je da već nekoliko godina prati izbor za europsko stablo godine. Ove godine je zaključila je i da je vrijeme da se u natjecanje uključi platan. - Inače je potrebno provesti natjecanje na razini države,no obzirom da je prva godina, platan je automatizmom postao prijedlog Hrvatske, ujedno je bio i jedini - rekla je Šuica. Osim toga, ovo natjecanje smatra važnim za promociju Dubrovnika, Hrvatske, zaštite prirode kao i samog Arboretuma Trsteno.

Pravila natjecanja:
– Pristupite web stranici Tree of the year
– Trebate odbarati dva stabla neka prvo bude Platana u Trstenome, a za drugu odaberite onu koja mislite da će dobiti najmanje glasova
– Za potvrdu odabira u naznačeno mjesto upišite svoju e-mail adresu
– Glas će se uvažiti tek nakon što kliknete na link koji dobijete na email adresu.

Komentara 4

WE
westsouth
13:57 28.02.2018.

i niste mogli naci sliku od tog drveta, vec ilustracija haha

Avatar Cohen
Cohen
16:57 28.02.2018.

Kada je imenica platana u hrvatskom jeziku promijenila rod (u muški) ?

Avatar rubinet
rubinet
17:25 28.02.2018.

hrvatski jezični portal: "platàna" ženski rod /www.plantea.com.hr/platana WIKI Američka platana (lat. Platanus occidentalis) .. Kod nas je tipičan primjer drvoreda platana Zrinjevac u Zagrebu. http://www.enciklopedija.hr platana (latinski platanus) jedino na Večernjaku -platan...možda misle na " platan kod Miloševog konaka" u Pašaluku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije