Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozio u Nedelišću

Pijan kao letva: Policija ga zaustavila, napuhao nevjerojatnih 5,2 promila

Ilustracija
Filip Kos/PIXSELL/Ilustracija
04.09.2023.
u 10:01

Koncentracija iznad 3,5 promila može izazvati nesvjesno stanje, kretnje su usporene kao u snu i vozač ne reagira na vanjske podražaje

– Policija je jučer u 8.40 sati u Nedelišću prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici maršala Tita zaustavila 42-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 5,24 promila! Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju – kažu u policiji.

Uz podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 42-godišnji povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola tijekom današnjeg prijepodneva bit će doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Inače, prema istraživanjima, koncentracija iznad 3,5 promila može izazvati nesvjesno stanje, kretnje su usporene kao u snu i vozač ne reagira na vanjske podražaje. Četiri promila donja je granica koja može biti smrtonosna zbog koncentracije alkohola u krvi.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Novi opasni bezobrazluk vozača u Zagrebu: "Za ovo se oduzima vozačka"

Komentara 21

CA
cavecanem
10:31 04.09.2023.

tu se radi o godinama priprema i upornog treninga

DU
Deleted user
10:21 04.09.2023.

Priča nevjerojatna, tek da se pročita. Jednom zgodom sam napuhao 10 promila na jednom alkotestu koji je bio postavljen u restoranu. Do tada nisam ništa pio...Popiješ gutljaj žestice i ideš puhati. I ode alkotest u nebesa. Zato postoji propisani vremenskiki odmak, koji policija daje do testiranja. Ovaj bi bio mrtav za volanom da je to istina.

ŠT
Štjef
10:22 04.09.2023.

To je kad se pije vino z železne gore...čudaj se more spiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije