Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PARLAMENT

Picula u Bruxellesu organizirao panel o malim ribarima

Tonino Picula
Foto: Screenshot Youtube
06.05.2014.
u 22:13

Na panelu je najavljena revizija zakonodavstva koja bi trebala razraditi posebnosti malog ribolova

Eurozastupnik Tonino Picula u Bruxellesu snimio je TV panel s ciljem upozoravanja na probleme malih ribara u Hrvatskoj te naglašavanja potrebe za snažnijom afirmacijom jadranske Hrvatske. Kako su izvijestili iz Piculina ureda, na panelu, na kojemu su Piculi sugovornici bili predsjednik Otočnog sabora Denis Barić i talijanski eurozastupnik Guido Milana, najavljena je revizija zakonodavstva koja bi trebala razraditi posebnosti malog ribolova. Od 1. siječnja 2015. godine kategorija "mali ribolov" se ukida, sukladno obvezama Republike Hrvatske proisteklim iz pregovora o članstvu u Europskoj uniji, a uvodi se kategorija "mali obalni ribolov" koji će biti novi oblik ribolova, ali ujedno i gospodarska djelatnost.

"Na plenarnoj sjednici u Strasbourgu pozvao sam europske institucije i zastupnike na prilagodbu europskog zakonodavstva kako bi se sačuvala jedinstvena kulturna baština - mali ribolov. Danas zakonodavstvo Europske Unije ne poznaje sve vrste ribolova kojima se ljudi bave, ali to ne znači da se radi o ribarstvu kojim bi Hrvatska narušila temeljne pravne odredbe ili ugrozila raznolikost ekosustava. Baš suprotno, priznavanjem malog ribolova samo bi potvrdili načelo - Europa ujedinjena u različitostima", rekao je Picula.

Cijeli panel možete pogledati u videu:

 

>> Tomašić: Godišnje gubimo 200 milijuna kuna čiste zarade!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije