Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE MOGU SI DOPUSTITI TU NAIVNOST'

Picula protiv bivšeg šefa: 'SDP se previše izložio. Milanović izaziva ozbiljne kontroverze'

Zagreb:  Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
26.03.2024.
u 15:12

"Nadam se da će SDP nakon izbora zadržati poziciju kakvu je mogao i kakvu treba imati u hrvatskom društvu", poručio je europarlamentarac Tonino Picula

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula posljednji je listi za ulazak u Europski parlament te je poručio kako se nada da će građani znati prepoznati i podržati ono što je radio u proteklih pet godina. Istaknuo je kako je pitanje za Predsjedništvo stranke zašto se ne nalazi na prva tri prolazna mjesta na listi.

“Pretpostavljam da je Peđa Grbin imao najbolje namjere sastaviti listu za Europski parlament. Ja na toj listi nisam bio na onom mjestu za koje smatram da je primjereno s obzirom na moje rezultate u mandatu. Nakon toga sam sugerirao da pokušam osvojiti novi mandat natječući se na posljednjem mjestu", kazao je Picula za N1 te naveo kako je bio protiv toga da istodobno bude i kandidat za Europski parlament i za Sabor. 

“Nisam htio prihvatiti da budem na posljednjem mjestu u prvoj izbornoj jedinici. Prirodnije je da se stranke natječu držeći se nekog postulata, SDP ima svakojaka iskustva. 2020. godine mi je Davor Bernardić isto nudio, rekao sam mu da ne želim i da sam zadnji političar u zemlji koji se smije poigravati s tim dvostrukim izbornim lice i naličjem. 2016. u izborima za predsjednika SDP-a netko je rekao da se strankom ne može upravljati iz Bruxellesa, ja to nisam ni rekao, no ta se vijest proširila i ozbiljno me limitirala u mojim ambicijama da postanem predsjednik SDP-a”, rekao je.

VEZANI ČLANCI:

Govoreći o Zoranu Milanoviću, smatra kako se SDP previše izložio: “Sebi ne mogu dopustiti nikakvu vrstu naivnosti. Mislim da smo se na ovim izborima s jedne strane i SDP i ja izložili svojevrsnim rizicima, a SDP nosi taj rizik obvezujući se na političku ambiciju Zorana Milanovića. To je odluka koju će verificirati hrvatski građani. Što se mene tiče, mislim da se SDP previše izložio na ovaj način”.

“Posao okupljanja koalicije išao je dobro, i ‘preko noći’ se sve promijenilo, Zoran Milanović postao je zaštitno lice nove formacije koja izaziva ozbiljne kontroverze. Nadam se da će SDP nakon izbora zadržati poziciju kakvu je mogao i kakvu treba imati u hrvatskom društvu”, ustvrdio je Picula u razgovoru za N1. 

Komentara 35

Avatar ChickenDinner
ChickenDinner
15:51 26.03.2024.

Picula, nisi dosljedan. Konkretno se izjasni o Milanovićevom kršenju Ustava, a ne nazivaj to "kontroverzom"! Nije to ni stav, ni umjetničko djelo da bi bili kontroverzni. Ustav je temelj države i po njemu si ti gdje jesi i svi ostali u politici! Ustav ste mijenjali vi 2000. i po njemu ste dobivali i gubili izbore. Odjednom je postao nešto što se može gaziti, jer se to tako Milanoviću i SDP-u prohtjelo!? Nadam se da će, nakon ovih izbora, SDP propasti do nepovrata!

Avatar rubinet
rubinet
16:48 26.03.2024.

Gospon Picula je "totalno drukčiji od drugih" SDP-ovaca. Očito, baš ga ne cijene .

JS
John_Smith
16:15 26.03.2024.

Jedan od rijetkih političara u SDP-u s glavom i repom, koji govori argumentirano, mirno i razumno, ne diže ispraznu halabuku baziranu na šupljim stereotipima kao drugi SDP-ovci i oporbeni političari lijevog spektra. Budući da su potkapacitirani, ne nude programe, razum, da nemaju razumijevanja makro i mikroekonomije, sociologije samo se razbacuju floskulama, galame, jezikom lupaju kao po loncima i napadaju ad hominem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije