Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽAN ODGOVOR ANTITIJELA

Pfizer: Cjepivo protiv Covida sigurno i za djecu od 5 do 11 godina

Zagreb: U Domu sportova cijepljenje bez naručivanja prvom dozom Pfizera
Sanjin Strukic/PIXSELL
20.09.2021.
u 13:33

U ovim ispitivanjima korištena je doza od 10 mikrograma, što je manje od doze koja je korištena za osobe starije od 12 godina

Druga od ukupno tri faze ispitivanja primjene cjepiva protiv Covid-19 kod djece pokazala je da je ono sigurno te da je generiralo snažan odgovor antitijela kod djece u dobi od 5 do 11 godina, izvijestio je danas Pfizer.

Ovo su prvi takvi rezultati objavljeni za ovu dobnu skupinu vezano za Pfizerovo cjepivo, a podaci još nisu recenzirani niti u cijelosti objavljeni. Pfizer je poručio da će uskoro predati američkoj Agenciji za hranu i lijekove radi odobrenja hitne uporabe.

>>  VIDEO Cijepljenje trećom dozom u Hrvatskoj kreće u listopadu

Ispitivanje je obuhvatilo 2268 sudionika u dobi od 5 do 11 godina i na njima su primijenjene dvije doze cjepiva u razmaku od 21 dan. U ovim ispitivanjima korištena je doza od 10 mikrograma, što je manje od doze koja je korištena za osobe starije od 12 godina (30 mikrograma).

Cjepivo su djeca dobro podnosila, a nuspojave su slične onima uočenim u sudionika u dobi od 16 do 25 godina, navode iz tvrtke.

Glasnogovornik Pfizera također je potvrdio da nema slučajeva miokarditisa, vrste upale srca koja je povezana s cjepivima protiv mRNA.

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
14:27 20.09.2021.

Aaaahhahhaahhaaa ... Ljudi moji ovo više ni pas s maslom polizao ne bi.

KI
kimi
14:46 20.09.2021.

Pa ovom ludili nema kraja pa zar i deca treba da postanu zamorčići?Koliko minuta su ga ispitivali pa tvrde da je sigurno??? Zašto se kod tog sigurnog cepiva potpisuje da se prima na vlastitu odgovornost?

DU
Deleted user
14:06 20.09.2021.

Dalje ruke sa tim neprovjerenim genskim otrovom od naše djece!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije