Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lakši prijestup: Gotov stegovni postupak za rukovanje s Babom

Petrač ipak neće ići u samicu, ali zabranjen mu je ulaz u menzu

petrač
M. Jurinec/PIXSELL
10.02.2010.
u 18:43

Petrač je na raspravi rekao da se ne osjeća krivim te potvrdio da se pozdravio s Fikretom Abdićem, ali istodobno opovrgnuo da je odbio zapovijed.

Sljedeća dva mjeseca Hrvoje Petrač u pulskom zatvoru, ako ondje ostane, neće moći trošiti novac u kantini. Kazna je to zbog rukovanja s drugim zatvorenikom Fikretom Abdićem dok su obojica imala posjet.

Potvrdio da se rukovao
Zbog povrede reda, sigurnosti i drugih pravila ponašanja zatvorenika za izdržavanja kazne, odnosno neovlaštenog kontaktiranja s drugom osobom, nakon brzopoteznog stegovnog postupka uskraćeno mu je raspolagati novcem. Samicu, iako mu je to drugi stegovni prekršaj otkako je u Puli, nije “zaradio” jer je riječ o lakšem prijestupu. Kako se doznaje, Petrač je na raspravi rekao da se ne osjeća krivim te potvrdio da se pozdravio s Abdićem, ali istodobno opovrgnuo da je odbio zapovijed. Druga strana tvrdi da je, u namjeri da se pozdravi s Abdićem, krenuo prema njemu te da je bio na vrijeme upozoren da to ne čini, ali da se oglušio o zapovijed. Petračev opunomoćenik za zastupanje u izdržavanju kazne odvjetnik Velimir Došen čuo se danas sa svojim klijentom i prenio da se Petrač odrekao prava na žalbu.

Odrekao se žalbe
– Smatrao sam da se na ovakvu mjeru treba žaliti te sam i dalje uvjeren da rukovanje s drugim zatvorenikom nije povreda reda – kaže Došen. No, dodaje, Petrač se ne želi žaliti jer je iscrpljen time kako se prema njemu odnose. Usto, u očekivanju premještaja, žalba bi dodatno odgodila željeni odlazak iz Pule. Odvjetnik Došen jučer je ravnatelju Središnjeg ureda za zatvorski sustav Branku Peranu uputio molbu da riješi Petračev premještaj, za koji “nema pravnih zapreka.”

Komentara 6

CA
Capolo
20:11 10.02.2010.

Ma jesam vam ja rekao da će njegov prijatelj Stipe Mesić sve srediti.

KI
kijoko
13:09 11.02.2010.

To je sigurno bilo ličko rukovanje.

Avatar comparator
comparator
19:10 10.02.2010.

Kaj su si oni neki partneri u biznisu?Taj Babo i ovaj mafi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije