Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 2009. NAJVIŠE STRADALIH U AFGANISTANU

Petorica američkih vojnika poginula u Afganistanu

kabul, afganistan, napad
AFP
25.09.2009.
u 11:24

U ovoj godini zabilježeno je najviše ubojstava pripadnika NATO-a u Afganistanu od međunarodne intervencije za borbu protiv talibana u toj zemlji.

Petorica američkih vojnika poginula su u tri različita napada u južnom dijelu Afganistana, priopćili su vojni dužnosnici SAD-a.

Trojica vojnika poginula su u eksploziji mine postavljene uz cestu. Jednog su vojnika u pucnjavi ubili talibani, a drugi je vojnik poginuo u pucnjavi tijekom uobičajene patrole.

Vlasti su priopćile kako su vojnici smrtno stradali u četvrtak.

U ovoj godini zabilježeno je najviše ubojstava pripadnika NATO-a u Afganistanu od početka međunarodne intervencije za borbu protiv talibana u toj zemlji.

Predsjednik Obama naložio je slanje više od 30 tisuća američkih vojnika kao pojačanje u Afganistan, a najviše će ih biti raspoređeno na jugu te države.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 39

OB
-obrisani-
12:10 25.09.2009.

\"Obama hrani kćerku pak šalji u vojsku , Afganistan se umirit nemože \"

MM
Mladen Miletić
12:42 25.09.2009.

Koliko je ono nedavno poginulo Afgana 150 ili 350 nije se nitko usudio reči istinu, nitko ne tvrdi da nije bilo i više civila. Naravno da je to na neki način osvetnički odgovor okupatoru ili ? Dali čemo i mi Hrvati plačati ratnu odštetu afganima ako se Ameri povuku kada im dojadi gubiti svoje crnce i Eu bjelce tamo ?

OB
-obrisani-
12:27 25.09.2009.

Njamanjam Nije tačno! Ne laži, smrade purgerski ! To nikada ne bih napisao. Napisao sam da će Hrvatska uskoro početi da plaća račun svog vazalnog položaja u okupaciji tuđe zemlje. A to nije želja, već činjenica. Taj račun su veću već platile USA, Britanija, Španija i pre neki dan Italija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije