Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksperimentalno emitiranje specijaliziranih kanala

Pet televizijskih nakladnika natječe se za tri specijalizirana kanala

televizija
Patrik Macek/Pixsell
29.01.2010.
u 13:12

Na poziv su se javili Autor d.o.o., Nova TV, RTL, Nezavisna televizija NeT i Kapital Network. Vijeće za elektroničke medije u sljedeća će dva tjedna odučiti koja će tri kanala dobiti priliku za ekspirementalno emitiranje koje će najmanje trajati šest mjeseci, a najdulje do 31. prosinca ove godine.

Pet TV nakladnika s ukupno šest novih kanala (dva zabavna, ženski, serijski, glazbeni i gospodarski) prijavilo se na javni poziv za eksperimentalno emitiranje prvih triju specijaliziranih nacionalnih TV kanala.

Emitiranje od 9 do 24 sata


RTL je jedini ponudio dva nova kanala, dok su se za po jedan odlučili Nova TV, kutinski NeT, Kapital Network te Autor d.o.o (odnosno CMC). Objavilo je to jučer Vijeće za elektroničke medije, nakon otvaranja pristigih ponuda. RTL je zainteresiran za pokretanje novog zabavnog i serijskog programa. Neslužbeno se doznaje da bi zabavni sadržavao lifestyle emisije, talk showove, kulturne magazine, kulinarske emisije, kvizove, filmove..., a emitirao bi se više od devet sati dnevno. Serijski bi kanal nudio više od 12 sati stranih i domaćih serija i filmova. Nova TV ponudila je specijalizirani kanal pod nazivom Doma TV.

– Doma TV sadržavat će program koji je odabran isključivo prema kriteriju sadržaja koji zadovoljava interese ženske populacije – kazala je glasnogovornica Nove TV Vedrana Cvetko.

NeT želi pokrenuti zabavni kanal imena Retro net, a ciljna skupina bili bi mu gledatelji od 30 i više godina.

– Naš kanal bit će 90 posto specijaliziran i emitirao bi se 24 sata. Bio bi sastavljen od stranih filmova i serija te domaćih show programa koji bi se uglavnom emitirali uživo. Već je dogovoren talk-show po uzoru na Jaya Lena, a svake bi ga večeri vodio Branko Vukšić. Subotom bi išao veliki studijski show uživo, dok bi nedjeljom išao show naziva “Godišnjica braka” u kojem bi uz različite igre sudjelovali bračni parovi. Svaki dan nudili bismo i razne kvizove te polusatne emisije poput “Hrvatski naj”, “Stara gunđala” (dnevni sitcom s dva umirovljenika)... – otkrio je glavni producent NeT-a Zoran Kovačić. Vlasnik i direktor Kapital Networka (KN) Dragan Ćuća izjavio je da se njihova ponuda temelji na gospodarskim formatima. Kako KN već tri i pol godine emitira 24-satni program, tako bi nastavili i na novom kanalu.

Dva tjedna za odluku


Pohvalivši se da KN ima najveći udio vlastite proizvodnje i da jedini ima program uživo na internetu, Ćuća je naglasio da bi u vrijeme krize njihov program imao veliku društvenu korist zbog informiranja i educiranja građana. A koja će tri kanala dobiti priliku za eksperimentalno emitiranje Vijeće će odlučiti do 15. veljače.

Komentara 4

DO
downunder
14:32 29.01.2010.

jura-100 sve je tu jasno. Radi se o kanalima za septičku jamu. Ne znam kako bi drugačije nazvao program TV kuća.

DU
Deleted user
14:40 29.01.2010.

Naš medijski prostor je zakrčen tv programima da više nema mjesta za nove.Ma daj svima da emitiraju nek plate i gotovo.Što komplicirate?

OB
-obrisani-
15:52 29.01.2010.

svima dat a samo ne novoj tv i rtl-u to su televizije stranih močnika i kapitala pogotovo židovskoga i i talu su sa sdp-om

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije