Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARSKI GRADONAČELNIK

Penava: Smjer HDZ-a nije dobar, treba ga pod hitno mijenjati

Ivan Penava
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
16.01.2020.
u 11:31

Sve su to bili signali da nešto ne valja, trebalo je te poruke slati davno prije, te će se poruke morati uvažiti, dovesti do određenih promjena, rekao je Penava.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako se ne može prijeći preko toga da kandidatkinja HDZ-a nije osvojila drugi mandat. Rekao je i kako su se dogodile nove podjele unutar stranke.

– Definitivno ono preko čega nitko ne može prijeći jest gubitak predsjedničkih izbora, činjenica da naša kandidatkinja nije mogla osvojiti drugi mandat. To su ozbiljne stvari, preko toga nitko ne može prijeći. Sve su to bili signali da nešto ne valja, trebalo je te poruke slati davno prije, morat će se uvažiti te poruke, dovesti do određenih promjena. Smjer kojim HDZ ide nije bio dobar, treba ga pod hitno mijenjati – rekao je Penava.

Hoće li u utrku za predsjednika stranke?

– Sigurno ću ići prema gore, zalagati se za vrijednosti o kojima sam govorio, stavit ću se na raspolaganje i ići prema toj poziciji, ali nikada sam, ne čini stranku jedan čovjek, potrebno je sjesti za stol i dogovoriti načine – dodao je vukovarski gradonačelnik.

Poručio je i da je fer da svatko dobije priliku.

– U redu je da se svakog predsjednika koji dobije povjerenje prati i da se pokušava maksimalno izvući iz tog smjera. No, kada se pokaže da smjer nije bio dobar i da dolaze sankcije zbog pogrešnih prosudbi i odluka, što dovodi do loših rezultata i gubitka izbora, onda je jasno da tu mora doći do promjene bez obzira na ime i prezime. Tu ime i prezime mora biti iza, bitan je svjetonazor i korist koju ste ostvarili za državu i hrvatski narod – izjavio je.

– Rezultati su jedini pokazatelj, sve drugo je bildanje, pumpanje, prezentacija, sve drugo je pokušaj ostavljanja dojma. Narod je u ovoj državi meritum koji odlučuje jeste li dovoljno dobri ili niste – izjavio je Penava.

Upitan je i strahuje li od razbijanja HDZ-a na frakcije.

– Govoriti o strahovima u situaciji u kakvoj jesmo... Mi imamo mnogo većih strahova koji su dominantni. Ovakva teza stavlja ponovno u prvi plan neke osobnosti i interese uske skupine ljudi. HDZ ima svoju svrhu, nije HDZ sam sebi svrha. Nijedan HDZ-ovac ne može biti zadovoljan aktualnom situacijom. Ne trebamo biti okrenuti sebi nego širim društvenim ciljevima zbog kojih postojimo.

Podržao je izjavu Karla Resslera da nitko neće imati njegovu bianco potporu. Po njemu je to normalno i zdravo razmišljanje koje svaki čovjek koji djeluje u javnom prostoru mora imati.

Ključne riječi

Komentara 35

BE
beee
11:40 16.01.2020.

penava da si podržao škoru danas bio on bio predsjenik a ne milanović, ti si jaki tako dugo dok ti ne dođu popovac, plenković i ta ekipa onda se pokunjiš...

BB
Bruno_Bear1
15:50 16.01.2020.

penava, javi se ti milanoviću i ti si mu dovoljno pomogao da imamo bitangu za predsjednika, zajedno možete postavljati ćirilične ploče.

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
12:58 16.01.2020.

Sela su prazna jer su mladi hdz-ovci otišli u Njemačku. Nisu imali sreće da im očevi budu istaknuti članovi skh. Znači krivi su ovi desni hdz-ejci, jer nisu dovoljno štovali druga tita, a nikako ne bi krivio predsjednika koji jeje dao sve od sebe da titov duh i kadrove dovede u stranku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije