Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ!

Pazite na elektroničku poštu, evo kako vas mogu opljačkati!

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Željko Hladika/PIXSELL
17.06.2013.
u 10:37

Osumnjičenici na neutvrđen način prate korespondenciju elektroničkom poštom između trgovačkih društava

Policijska uprava međimurska upozorila je danas građane na novi oblik prijevare putem elektroničke pošte.

– Osumnjičenici na neutvrđen način prate korespondenciju putem elektroničke pošte između trgovačkih društava koja obavljaju određenu poslovnu aktivnost. U trenutku kad dođe vrijeme za plaćanje robe, uključuju se u tu korespondenciju i šalju žrtvama lažne poruke vrlo slične prethodnim porukama tvrtke koje isporučuje robu, praveći se da isporuku šalju u ime tog trgovačkog društva. Pri tome tvrde da se promijenio broj računa putem kojeg je potrebno izvršiti plaćanje i daju podatke o drugom računu kojeg su otvorili u svrhu prijevare. Tako žrtve prijevarom navode na uplatu novčanih sredstava na taj račun – pojašnjavaju u PU međimurskoj.

Tvrtkama i fizičkim osobama koje zaprime e-mail poruke u kojima ih trgovačka društva s kojima posluju obavještavaju da je u međuvremenu došlo do promjene banke i računa na koji je potrebno uplatiti kupljenu robu, savjetuju da telefonom provjere vjerodostojnost i istinitost takve poruke.

>> Kako lopovi kradu vaše podatke – savjetujemo kako se zaštititi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije