Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicijski udar

Pavliček: Preko nekih stvari ne možemo prijeći, sram treba biti sve koji unose razdor među hrvatske branitelje

Foto: Branimir Bradarić
1/4
02.11.2023.
u 11:32

N današnjioj konferenciji za novunare Hrvatski suverenisti su iznijeli svoj stav oko obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, izgled plakata kao i ukazali na njihov prijedlog koji nije prihvaćen

Poslije svih događanja i izjava koje su uslijedile nakon predstavljanja službenog plakata i slogana Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine danas su se o svemu oglasili i Hrvatski suverenisti koji su koalicijski partner Domovinskog pokreta u Vukovaru. Kako je rekao predsjednik vukovarske podružnice Hrvatskih suverenista Filip Sušac, koji je i zamjenik gradonačelnika, oni su bili primorani reagirati na sve dezinformacije i laži izrečene od čelnika Domovinskog pokreta, Prema njegovim riječima gradski Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara broji ukupno 26 članova id kojih su svi bili jednoglasni s prijedlogom slogana i to da HOS predvodi Kolonu sjećanja ali i da su imali svoj prijedlog kada je riječ o izgledu plakata.

-Naš prijedlog je bio da na plakatu budu amblemi svih šest postrojbi koje su 1991 godine branile grad. Smatramo kako bi na taj način pokazali zajedništvo kakvo su 1991. godine imali i hrvatski branitelji te da bi bilo kakav napad na HOS bio i napad na sve postrojbe, Taj prijedlog nije prihvaćen, a ja ne želim snositi odgovornost za svađe podjele – rekao je Sušac.

Predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Marijan Pavliček kazao je kako su svi branitelji 1991. godine bili jedno, da se nisu tada dijelili kao i da ih se ne smije dijeliti niti danas.

VEZANI ČLANCI

-Sve ostalo je politikantstvo. Domovinski pokret danima proziva sve od lijevo na desno, pa i nas, samo zato što smo imali svoj stav i pri tome iznose brojne neistine – rekao je Pavliček. Dodao je i kako treba biti sram sve one koji ovim potezima tijekom posljednjih nekoliko dana dijele hrvatske branitelje i unose razdor među njih,

-Dani sjećanja ne pripadaju ni Hrvatskim suverenistima, ni Domovinskom pokretu, ni HDZ-u, MOST-u ili SDP-u. Oni pripadaju svim braniteljima, hrvatskim građanima i svima onima koji dolaze tih dana pokloniti se žrtvi Vukovara, Nitko nema pravo privatizirati Dane sjećanja niti Kolonu sjećanja. To nije imao pravo ni HDZ kada je pravio dvije kolone, nije imao pravo niti Zoran Milanović kada je pod okriljem noći postavljao dvojezične ploče to nema pravo ni Domovinski pokret danas – rekao je Pavliček.

VEZANI ČLANCI

Dodao je kako je sada na potezu druga strana, odnosno Ivan Penava i Domovinski pokret, kada je riječ o izgledu plakata i tome hoće li na njemu biti amblemi svih ratnih postrojbi koje su branile Vukovar napominjući kako su tako nešto zaslužili. Tvrdi kako bi to bilo najbolje i najpravednije i jedino rješenje koje ne bi unijelo razdor među braniteljima. Ističe kako bi to bilo rješenje zajedništva. Na upit smeta li mu isticanje velikog slova U Pavliček je kazao kako je slovo U jedno od 30 slova u abecedi i da ono još uvijek nije zabranjeno te da ne vidi ništa sporno u tome. Kazao je i kako Vijeće za obilježavanje Dana sjećanja, koje se treba sastati ovih dana, može odlučiti i o plakatu ali i o mogućem uskraćivanju financijske pomoći obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru. Podsjetio je kako je to Vijeće dio Zakona o proglašenju Vukovara mjesta posebnog pijeteta kojega je prije nekoliko godina podržao i sam Penava.

Upitan je i hoće li sve ovo narušiti koaliciju DP-HS u Vukovar Pavliček je rekao kako su sada Dani sjećanja i da će o tome biti riječi kada dođe vrijeme za to. -Ovo svakako nije do dobro ali mi preko nekih stvari ne možemo prijeći jer smo ipak dio izvršne vlasti – zaključio je Pavliček.

Komentara 3

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
13:13 02.11.2023.

Kad nakon sukoba HDZ-SDSS s jedne, i DP s druge strane, zauzmeš stranu HDZ-SDSS, onda si Plenkijev žetončić. To je definicija žetončića.

22
224
12:36 02.11.2023.

Vukovarska kolona sjećana će se obilježavati i dalje, ne prestaje obilježavanje ove godine. Dakle ove godine na čelu kolone su HOS-ovci, slijedeće neka druga postrojba....O kakvoj braniteljskoj podjeli vi bulaznite? Pitaj ti pavliček branitelje što misle o "šengenu" ispred Knina 05.08., pa ćeš čuti što misle? Gdje je tu Penavina greška? Penava je lijepo rekao; kome ne smeta HOS (kao regularna postrojba HV) i njegove insignije je pozvan u Vukovar 18. 11., tko ne želi doći , ne mora.....Točka!!!!

BA
Barba56
03:28 03.11.2023.

Sta je Pavlicek , ne moj misliti da ce te Plenkovic nagraditi i da ces se uvuci u koaliciju . Nece ni Mostovci , jer ne uzivate Plenkijevo povjerenje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije