Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZE U VUKOVAR

Oglasio se brat Jeana Michela Nicoliera: Slažemo se s korištenjem njegove slike, ali ne u političke svrhe

Zagreb: Portret Jeana Michela Nicoliera na izložbi u Saboru s grbom HOS-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.11.2023.
u 08:18

"Mama i ja često surađujemo s ljudima na vlasti zbog traženja tijela mog brata, ali ne podržavamo nijednu političku stranku", navodi Paul Nicolier

Paul Nicolier, brat pokojnog branitelja Jeana Michela Nicoliera, oglasio se povodom plakata na kojemu je fotografija njegova brata. Naime, nakon predstavljanja službenog plakata i programa za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, mnogi su osudili potez gradonačelnika Ivana Penave, nazivajući potez ''politiziranjem''. Na službenom plakatu piše HOS, a istaknuto je slovo "U". Paul Nicolier istaknuo je kako podržava što je HOS na čelu kolone ove godine i kako se slaže s korištenjem slike, no ne želi da se lik njegova brata koristi u političke svrhe. 

"Uskoro ćemo biti zajedno u Vukovaru da s poštovanjem i dostojanstvom obilježimo Dan sjećanja na naše voljene. Vezano za nedavnu epizodu s plakatom na kojem je slika mog brata, volio bih naglasiti da smo mama i ja vrlo zadovoljni što je ove godine HOS na čelu kolone - kako zbog njihove velike žrtve u obrani grada, tako i zbog njihovog često vrlo nepravednog tretmana. Istina je jedna i svi je znamo. Boli me kad vidim kako se često odnose prema HOS-u i njihovim priznatim oznakama. Poznajem mnogo pripadnika HOS-a koji politički zastupaju razne ideje ili su apolitični, ali svi su časni ljudi", uvodno je istaknuo na Facebooku. 

"Ne volimo isticanje Jean Michela koji nije bio bolji od svojih suboraca, ali shvaćamo da je postao najprepoznatljiviji simbol HOS-a u Vukovaru. Sukladno tome, slažemo se s korištenjem njegove slike. Ono što ne želimo je njegovo korištenje u političke svrhe, a mama je stekla dojam da je citat politička poruka gradonačelnika pred izbore. Stoga ne bi bila suglasna sa stavljanjem toga, ali nije ni razmišljala o tužbi. Ona samo želi jedinstvo Hrvata jer smatra da je u tome snaga. Ne odobravamo bilo kakve korištenje Jean Michela u političke svrhe, neovisno o kojoj se stranci radi", dodao je. 

VEZANI ČLANCI:

Njegova majka, kako ističe, ima skoro 80 godine te je narušena zdravlja. Zbog pogrešnog prenošenja njezinih izjava u medijima, dodaje Paul Nicolier, loše se osjećala. On će, otkriva, biti u koloni s HOS-om, a njegova majka s Katom Zadrom i drugim ženama, kao i svake godine. 

"Mama i ja često surađujemo s ljudima na vlasti zbog traženja tijela mog brata, ali ne podržavamo nijednu političku stranku", zaključio je. 

Gradonačelnik Penava, podsjetimo, poručio je onima kojima smeta HOS da ne dolaze u Vukovar. "Ne uvjet i zabrane. Molba svima kojima smetaju postrojbe HOS-a i njihova insignija da zaobiđu Vukovar. To je molba jer smatram licemjernim hodati ulicama ovoga grada, kako sam rekao, gdje imamo ulicu posvećenu dragovoljcima HOS-a, imamo most pripadnika HOS-a, imamo bistu, imamo sliku pripadnika HOS-a u uredu gradonačelnika. Mogu samo poručiti gospodinu Plenkoviću da je žalosno što se skriva iza obitelji. Ali za one koji ne znaju, moram reći da neka zapamte te stvari, da ja nikad ne radim neiskreno i stvari bez podloge", naveo je Penava početkom tjedna. 

Komentara 37

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
16:46 01.11.2023.

HOS je branio Hrvatsku od srpskog agresora !I tu svaka priča staje!Slava svim hrvatskim braniteljima i HOS-ovcima!

FR
FraneTente1861
16:40 01.11.2023.

Kaze on mama smatra Markusa kao sinom.I zavrsi Francuz Paul oglas s nasim starim pozdravima Bog i Hrvati i ZDS!Slava HOSu koji su kao sto kaze Jean Michelov brat Paul diskriminarini godinama!!

BA
Barba56
17:48 01.11.2023.

Dragi Paul , ime Vaseg brata nikad se nije koristilo u politicke svrhe . Ime Vaseg brata , kao i njegova slika je samo znak postovanja HOS -ovih postrojbi , kao i zahvala zitelja grada Vukovara i njihovog gradonacelnika Gosp. Penave jer je branio upravo njihov grad . Grad Heroja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije