Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanski edikt

Patrijarh Irinej: Papin posjet Srbiji bio bi koristan, ali nije još vrijeme

'06.06.2012., Zagreb - Srpski patrijarh Irinej odrzao je liturgijsko slavlje u pravoslavnoj crkvi Svetog Preobrazenja Gospodnjeg u sklopu svog posjeta Zagrebu i mitropoliji zagrebako-ljubljanskoj. Pho
Jurica Galoić/PIXSELL
30.12.2012.
u 19:55

Mnogi u našim nevoljama vide nazočnost Rimokatoličke crkve, rekao je patrijarh Irinej

Patrijarh Irinej je Tanjugu izjavio kako osobno misli da bi posjet pape Benedikta XVI. Srbiji i nazočnost na proslavi 1.700 godina Milanskog edikta u Nišu sljedeće godine "bio koristan i ne bi nam ništa smetala".

- Papa treba doći u Srbiju, to je moje osobno mišljenje. Iako ima razloga za odlaganje njegova posjeta, bilo bi dobro da dođe do susreta i dijaloga dvije crkve. Ja verujem da će jednog dana do toga i doći - rekao je patrijarh Irinej dodajući kako "postoje i druga mišljenja i Sabor SPC je odlučio na proslavu pozvati prijestolnice pravoslavnih crkava, a i druge crkve, pa i katoličku, da pošalju svoje predstavnike na najvišoj razini".

Patrijarh je pojasnio neke od razloga zbog kojih papa u ovom trenutku nije dobrodošao u Srbiju podsjećajući na Drugi svjetski rat i "nedavne ratove koji su stvorili jedno veliko neraspoloženje prema našoj braći sa zapada".

- Mnogi u tim događajima i našim nevoljama vide nazočnost Rimokatoličke crkve, tako da je možda svrsishodnije da taj poziv ne bude upućen ovom prilikom, a kako će to biti ubuduće vidjet ćemo - rekao je patrijarh Irinej.

>> Prije dolaska u Srbiju, Papa se mora ispričati za Jasenovac

Komentara 3

SI
sinaj
20:56 30.12.2012.

Mnogi u tim događajima i našim nevoljama vide nazočnost Rimokatoličke crkve _____________________________ Dok se ti neki ne probude i shvate da su sami sebi krivi za svoje nevolje, Srbija će ostati i bez Vojvodine. Naravno, opet će kriviti druge. Ali eto, svaka budala ima svoju zabavu.

DU
Duncan
20:12 30.12.2012.

Dokle više, taj strah od konkurencije? Dajte nam malo da probamo i nešto drugo, ovo do sada nije nam mnogo pomoglo. Jooo, zamisli samo – pravoslavna i katolička čerč jedna do druge, a njihova preosveštenstva stoje ispred i namamljuju vernike, usput se međusobno anatemišući, a nama nudeći sve kvalitetnije i povoljnije programe za raj i ostale blagodati. Mislim, kažu da tržište rešava sve probleme, ne?

OL
olovka
18:16 31.12.2012.

Ako izbacimo ovo "NAZOCNOST" moze se vidjeti da smo braca po govoru I krvi, SAMO ,nazalost vjera I crkva nas unisti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije