Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Bregani “pala” crnogorska hladnjača sa 150 kg marihuane

Pas Arr namirisao travu vrijednu četiri milijuna kuna

policijski pas
Foto: Policijski arhiv
1/2
26.02.2010.
u 11:03

Pakete s drogom u krovu hladnjače nanjušio je službeni pas po kojem je akcija i imenovana. Dvojica osumnjičenih Crnogoraca zadržana su u pritvoru.

Uroš Vukičević (51) i Mišo Laličević (36), obojica državljani Crne Gore, uhićeni su u srijedu navečer na graničnom prijelazu Bregana u sklopu operativne akcije “Arr” PNUSKOK-a, PU zagrebačke, Carine i Državnog odvjetništva zbog sumnje da su u hladnjači crnogorskih registracija pokušali u Italiju prevesti 150 kilograma marihuane pakirane u 299 PVC-paketa. Vrijednost droge procjenjuje se na četiri milijuna kuna, a bila je namijenjena narkotržištu u zemljama Europske unije.

Paketi bili u krovu

Kako je priopćila policija, informaciju da kroz Hrvatsku treba potkraj veljače proći veća količina droge dobili su od Sigurnosno-obavještajne agencije i Carine te je na temelju tih podataka crnogorska hladnjača i zaustavljena na graničnom prijelazu.

U razmjeni informacija također je sudjelovala crnogorska policijska uprava. Prilikom pregleda sporne hladnjače, u kojoj se kao legalno deklariran nalazio teret glačala i daski za glačanje namijenjenih pravnoj osobi u Italiji, korišteni su policijski psi obučeni za pronalazak droge te rendgen, a paketi s drogom pronađeni su u krovu vozila. Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti kako bi se razjasnilo tko je u stvari bio naručitelj ove pošiljke droge koja je u međuvremenu bila podvrgnuta vještačenju u Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić.

Vozilo je izuzeto na carini, a legalni dio robe kojom je bilo natovareno bit će pak vraćen svom vlasniku. Protiv dvojice osumnjičenika policija je podnijela kaznene prijave zbog zloporabe droge te su jučer dovedeni istražnom sucu koji ih je ispitao i zadržao u pritvoru. Neslužbeno doznajemo da je jedan od njih pred sucem izjavio kako nije znao da se u hladnjači nalazi droga, već da je mislio da se njegov prijatelj u stvari bavi krijumčarenjem cigareta! Prema procjenama policije, godišnja šteta od preprodaje droge u Hrvatskoj iznosi oko dvije milijarde kuna.

U zatvoru 1232 osobe

Zbog zloporabe droge prošle su godine na zatvorske kazne dulje od šest mjeseci osuđene čak 1232 osobe, što je 30 posto više nego 2008. godine.

– U Hrvatskoj imamo registrirano više od 50.000 osoba koje manipuliraju drogom ili su konzumenti, što je zabrinjavajuća brojka – kazao je Dubravko Klarić, predstojnik Vladina ureda za suzbijanje zloporabe droge.

Ujedno je najavio kako će u Zagrebu uskoro biti osnovan regionalni centar za obuku službenih pasa. 

Komentara 6

Avatar Jana
Jana
17:10 26.02.2010.

\" privedeni su u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda ZBOG SUMNJE da su pokušali prokrijumčariti 150 kilograma marihuane.\" Ako su vozili tu travu onda nema nikakve sumnje da su ju krijumčarili. Sada će još reči u obrani da to nije bio njihov kamion i da su se zabunom ušli u taj kamion jer sliči njihovom. haa haa haa.

RA
rajko
18:36 27.02.2010.

vrece izgledaju kao da je u njima brasno;)))

TH
thevoice
13:31 26.02.2010.

zbog sumnje da su pokušali prokrijumčariti 150 kilograma marihuane.??? a da nisu mozda mislili prijaviti teret ?? kakve sumnje , pa valjda su ulovljeni na dijelu , ah ti novinari !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije