Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još bez izručenja

Paravinja u samici čeka suđenje zbog silovanja u BiH

paravinja (1)
Foto: VL
1/7
28.06.2011.
u 19:00

Paravinja se mora izjasniti o krivnji za silovanje na Palama. U zatvoru je izoliran i pod stalnim nadzorom čuvara

Za sedam dana višestruki silovatelj i ubojica Dragan Paravinja pojavit će se na glavnoj raspravi koju je sazvao Osnovni sud u Sokocu zbog pokušaja silovanja djevojke na prostoru općine Pale 2002. godine.

>>Završena potraga za utorak, Antonija Bilić još nije pronađena

– Paravinja će pred ovim sudom odgovarati samo za silovanje koje je počinjeno na našem području, a tada ga je zastupao odvjetnik Veljko Ćivša. Na sudu će se pojaviti i napadnuta djevojka, čiji identitet ne smijemo otkrivati – rekla nam Dragana Mačar, službenica za odnose s javnošću Osnovnog suda u Sokocu.

Do tog ročišta optuženi Paravinja bit će pritvoren uz stalni nadzor zatvorskih čuvara u KPZ-u Kula u Istočnom Sarajevu. U kratkoj izjavi koju smo dobili iz KPZ-a Kula, u kojoj su pritvoreni i optuženici za ratne zločine, kazali su nam da je Paravinja pod stalnim nadzorom zatvorskih čuvara, da nema kontakta s ostalim zatvorenicima. Kad će i hoće li silovatelj biti izručen RH, zasad nije mogao precizirati ni ministar pravde BiH Bariša Čolak, koji nam je kazao da još nije stigao zahtjev iz RH za izručenje.

– Moguće je da ga BiH, ako ne bude naš državljanin, izruči nekoj od zemalja koja ga traže. Je li to Srbija ili Hrvatska, tek će se vidjeti. S obzirom na težinu zločina po europskim konvencijama, Paravinja će biti najvjerojatnije izručen RH – kazao je ministar Čolak. U Sudu BiH o slučaju Paravinja zasad ne mogu ništa govoriti jer, kako su nam kazali u službi za odnose s javnošću, slučaj još nije došao na njihovu adresu.

Komentara 9

HR
hrvatin
19:13 28.06.2011.

Kako moze pripadnik srpskih paravojnih formacija i jos kazu da je bio u Vukovaru!? mirno zivjeti i setati Hrvatskom.Jos k tome sto je optuzen za silovanja!? Zbog ovoga bi u svakoj zemlji i vlada i predsjednik morali dati ostavku.Ovo zbilja ne slici na normalnu drzavu.Sve drzave regije su se dodavale s njim kao loptom,a jedna drugoj ga nisu htjeli izruciti.Hrvatska ga kako kazu,nije htjela izruciti srbiji jer je hrvatski drzavljanin!? Dakle,hrvatska izrucuje svoje drzavljane samo ako su HRVATSKI BRANITELJI I DOMOLJUBI!?

KI
kuda_ide
19:16 28.06.2011.

Po medunarodnom pravu izrucuje se osoba toj zemlji gdje pocinila tesko od tezih krivicnih djela, sto u ovom slucaju je Hrvatska. : Sud koji bude vodio proces uzece u obzir sva pocinjena djela gdje ih kriminalac pocinio bez obzira naa zemlju i donijeti adekvtnu presudu. : Zemlje koje su rspisale medjunarodnu potjernicu, duzne su suradjivati, cak i troskove oko samog procesa snositi zajednicki..!!

AN
Andreeejjj
19:12 28.06.2011.

Kako i zašto dali višekratnom silovatelju i ubici hrvatsku putovnicu???? Mi HRVATI baš nismo normalni a vrijedjamo sve oko sebe!!! Neka plate troškove svih potraživanja i ostalih troškova, naši največi krivci: KARAMARKO, BOROVEC, BAJIĆ & kompani. Da se slučajno too desilo njihovoj djeci, bilo bi posve drugačije. U svakoj normalnoj zemlji (što Hrvatska nije, nit če ikada bit), svi ti gore navedeni, bili bi strogo kažnjeni i u buksi, NARAVNO i SMIJENJENI...a kod nas, če i dalje uživati i krasti novac državnog proračuna i poreznih obaveznika - NAS!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije