Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U petak započinje opasna sedmodnevna turneja Benedikta XVI.

Papu će u Izraelu čuvati vojska od 80.000 agenata

07.05.2009.
u 21:54

“Dolazim kao hodočasnik mira”, najavio je svoj pohod Svetoj zemlji papa Benedikt XVI., koji u petak odlazi na svoje 12. putovanje izvan Italije. Iako ističe ulogu glasnika mira, nad papom će u Izraelu bdjeti čak 80.000 policajaca i ostalih snaga sigurnosti.

Sigurniji nego Bush
Glasnogovornik tamošnje policije Mickey Rosenfeld kazao je kako su snage sigurnosti za papu veće od onih koje su bile tijekom prošlogodišnjeg posjeta Georgea Busha. Šef policije u Jeruzalemu Aharon Franko najavio je pak da će samo u tome gradu biti razmješteno 27.000 agenata pokraj cesta i mjesta koja će obilaziti Sveti Otac. Papa će najprije posjetiti Amman, glavni grad Jordana, odakle će 11. svibnja otići u Izrael i na palestinske prostore.

Misa na otvorenome
Do 15. svibnja pohodit će Betlehem, Jeruzalem i Nazaret, gdje će predvoditi svete mise na otvorenome. Izraelsko ministarstvo obrane objavilo je da se mjesecima pripremaju za osiguranje i da je cijela operacija sofisticirana. Zbog vrlo visokog rizika izraelsko je osiguranje zabranilo vožnju papamobilom.

Benedikt XVI. će se tijekom boravka na Biskom istoku susresti s predstavnicima i muslimanske i židovske zajednice. Papin posjet Svetoj zemlji imat će velikoga političkog odjeka. Mjere sigurnosti povećane su zbog naznaka o mogućim atentatima na papu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije