Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan

Papa: Internet je prilika za nove odnose

Papa
24.01.2011.
u 13:18

Papa poziva na oprez zbog mogućeg upadanja u zamku stvaranja slike o sebi koja može navesti na zadovoljstvo samim sobom time što smo si stvorili javni profil, koji nije stvaran

VATIKAN – Društvena mreža u koju se uključuje sve više ljudi, posebno mladih, nudi mogućnosti dijaloga, razmjene, solidarnosti i pozitivnih odnosa, ali treba pripaziti da  se pri tome ne upadne u neki paralelni svijet, rekao je Benedikt XVI. u povodu 45. Međunarodnog dana društvenog priopćavanja, koji će se obilježiti 5. lipnja pod naslovom “Istina, najava i autentičnost života u digitalnoj eri”. Na konferenciji za novinare akreditirane u Svetoj Stolici predstavljena je danas papina poruka za Međunarodni dan komunikacija.

Papa Benedikt XVI. “začuđen je izvanrednim potencijalom interneta i društvenih mreža kao što je Facebook”, ali poziva na oprez od “upadanja u zamku stvaranja slike o sebi koja može navesti na zadovoljstvo samim sobom time što smo si stvorili javni profil”, koji nije stvaran. Papa je, dakle, novim načinima komuniciranja posvetio svoju poruku u kojoj je upozorio da treba ostati onakvima kakvi jesmo, a ne stvarati drukčiju sliku o sebi.

– Nove tehnologije ne mijenjaju samo način komuniciranja nego i komunikaciju kao takvu. Zbog toga se može ustvrditi da smo pred velikom kulturnom transformacijom. Na taj način širenja informacija i saznanja nastaje novi način shvaćanja i razmišljanja s novim mogućnostima uspostavljanja odnosa i stvaranja zajednica – poručuje papa. Crkva ne gleda sumnjičavo na te promjene. Kao svaki “plod ljudske mudrosti, tako i nove tehnologije komuniciranja trebaju biti u službi dobroga za ljude i cijelo čovječanstvo. Ako su mudro upotrebljene, one mogu pridonijeti zadovoljenju potreba za istinom, smislom i skladom što je najdublja težnja ljudskog bića – drži Benedikt XVI.

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:26 24.01.2011.

Au! Pa ovo postaje serijal! Papine male čarolije! hehehe! Neka samo neka nastavi makar se mogu nasmijati! Do sad mi je bio najbolji kao fizičar ali evo kao kompjutorki operater ... nije loš! Duhovito!

MO
moshmislit
10:21 25.01.2011.

već vidim novi app za ajafon: Iquireboy powered by Vatican

SI
sinaj
14:20 25.01.2011.

lschmidt je napisao/la: __________________________________ Kada bi Hrvatske tvoju ljubomoru izvozila, bili bi jako bogati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije