Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja pomagati

Papa Franjo dao 200.000 eura obiteljima kako bi mogle platiti struju

Papa Franjo
Reuters/PIXSELL
14.11.2014.
u 11:50

Vatikan je pokraj Trga sv. Petra postavio nove WC-e s tuševima za beskućnike

Vatikan je pokraj Trga sv. Petra postavio nove WC-e s tuševima za beskućnike, te je poslao, ukupno, 200.000 eura obiteljima u financijskim teškoćama kako bi mogle platiti račune za struju i plin.

Papa Franjo nastavlja pomagati siromašnima i imigrantima. Prošli mjesec izdvojio je 50.000 eura za pomoć imigrantima, te dodatnih 150 za pojedince koji su trebali toliko platiti za dobivanje potrebnih dokumenata.

Preko ureda Apostolske milostinjarne (Elemosineria apostolica) Franjo nastavlja pomagati siromašnima i beskućnicima, a sada su postavljeni i tuševi za osobe koje se nemaju gdje oprati i osvježiti. Naime, nedavno je papinski djelitelj milostinje poljski nadbiskup Konrad Krajewski pozvao jednog beskućnika, koji spava u blizini Vatikana, na objed. Beskućnik je odbio poziv kazavši kako ne može doći u restoran ili menzu dok se ne riješi smrada. Tako je don Konrad pokrenuo izgradnju tuševa koje mogu koristiti beskućnici.

- Ne činimo ništa izuzetno time što osobama omogućujemo da se operu ili odu na wc- kazao je Konrad Krajewski. Nismo u nekoj zabitoj afričkoj zemlji, već smo u Europi koja bi trebala ponuditi osnovne potrebe svim osobama, objasnio je don Konrad svoju inicijativu. - Kao što u obitelji roditelji jamče svome djetetu hranu i osnovne potrebe za njegovo odrastanje, tako i mi moramo pružiti siromašnima najosnovnije usluge i omogućiti im ponovno uključivanje u društvo- objasnio je Konrad Krajewski.

>> Papa Franjo: Ako neki biskup ili svećenik misli da zna sve, jao njemu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije