Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAKRIO SE U BANANE

Otrovni pauk izazvao paniku u njemačkom supermarketu

Phoneutria
Foto: wikipedia
22.05.2016.
u 08:31

Nakon evakuacije trgovine, vatrogasci, lokalni arahnolog i veterinarka zajedničkim su snagama uhvatiti neželjena gosta

Iznimno otrovan, agresivan i neustrašiv pauk pronađen u sanduku s bananama u jednome supermarketu u gradu Harpstedtu u Donjoj Saskoj prouzročio je neviđenu paniku među kupcima i prodavačima tijekom vikenda zbog čega je prostor evakuiran. 

Nakon evakuacije supermarketa na scenu su stupili vatrogasci, lokalni arahnolog (stručnjak za paukove) i veterinarka koji su zajedničkim snagama uspjeli uhvatiti neželjena gosta, izvijestila je policija Harpstedta. 

Ustanovljeno je da je riječ o najotrovnijem pauku na svijetu - Phoneutriji, vrsti poznatoj i po nazivu brazilski lutajući pauk ili naoružani pauk. 

Vjeruje se da je ugriz Phoneutrije najbolniji i najotrovniji na svijetu, kada je o paucima riječ. Nasreću, protuotrov postoji i od ugriza umire vrlo malen broj ljudi. Za ovu je vrstu karakteristično da se ne boji ljudi. Zauzima borbeni stav, što znači da se osloni na zadnje noge i - napada.

Strah zaposlenika i posjetitelja supermarketa bio je opravdan, a opasan osmonogi insekt premješten je u sklonište za životinje.

>> Muškarac dobio paket na novu adresu, otvorio ga i šokirao se!

Komentara 2

ST
stefj
14:19 22.05.2016.

Vjerojatno bi ga netko i utamanio, no bojao se medija i organizacija za zaštitu životinja. Nema to veze sa strahom od životinja, već strahom od aktivista, medija i birokracije...

Avatar grof Sava vladisavljević
grof Sava vladisavljević
11:42 22.05.2016.

prpa od jednog pauka kao da je vanzemaljac. U strahu su velike oči . Očito da je za njih bio veličine slona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije