Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iako ima dopunsko

Apsurd i HZZO: Pacijentu stigao račun od 13 lipa za participaciju

pošta,računi,poštanski sandučić
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/2
10.02.2015.
u 15:17

Iako je korisnik dopunskog zdravstvenog osiguranja, pacijent je na kućnu adresu dobio račun za nadoplatu pregleda

Račun u visini 13 lipa za participaciju za bolnički pregled stigao je na adresu pacijenta uz napomenu kako mu slijedi ovrha u slučaju neispunjenja dospjele novčane obveze u roku od sedam dana. Provizija za naplatu računa od 13 lipa veća je nekoliko puta od ukupnog "duga" koji je pacijentu stigao iako ima policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Kako nas je upozorio, nije jedini kojega je iznenadila takva pošta iako je u bolnici uredno dao karticu dopunskog te mu je rečeno da ništa ne treba nadoplatiti.

– Upitno je može li tih 13 lipa pokriti troškove printanja, a troškovi poštarine sigurno barem za 10 puta nadmašuju tu cijenu – poručio je pacijent koji tvrdi da ima računa koji ljudima stižu na iznose od pet lipa nepodmirene participacije. Pita se i koliki je trošak za slanje računa na iznose od nekoliko lipa.

Taj su apsurd u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje obrazložili na sljedeći način:

"HZZO je prije nekoliko dana započeo sa slanjem opomena osiguranicima dopunskog zdravstvenog osiguranja kod kojih je, nakon provedenog usklađivanja stanja salda po policama, utvrđen dug zbog neplaćanja jednog ili više obroka premije, odnosno kod kojih je zbog kašnjenja s plaćanjem premije nastao dug koji je s obračunatom kamatom veći od jednog mjesečnog obroka premije."

Naknadno su s iste adrese dodali i da je moguće da je riječ o nadoplati lijeka s dopunske liste, ali to nije slučaj jer je riječ konkretno o doplati participacije u slučaju liječničkog pregleda u jednoj bolnici za koji je račun izdan zadnjeg dana siječnja pod nazivom "račun za učešće".

>>Tko nema dopunsko, plaćat će veću participaciju

>>Varga: Sada imamo nove ljude, znaju sve rupe gdje curi novac

Komentara 8

ZZ
zelimir.zuk
15:28 10.02.2015.

Kaubojska država!!

PA
parasa
15:51 10.02.2015.

Taj su apsurd u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje obrazložili na sljedeći način: Nažalost mi imamo previše stručnjaka sa kupljenim/krivotvorenim diplomama, tako da Vam nismo u mogućnosti čak ni pomnožiti 1x1.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:28 10.02.2015.

to je reorganizacija bolnica by Ostojić & Varga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije