Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija uskok-a

Ovo su pripadnici osječke narko bande koji su pali u velikoj akciji: Policija ih je zatekla na spavanju

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/12
10.06.2020.
u 21:48

Razbijanje narkolanca u Osijeku, istraga protiv deset osoba, šestero u srijedu privedeno sucu istrage

Zbog preprodaje droge u Slavoniji USKOK je protiv deset osoba otvorio istragu, a sumnjiči ih se, među ostalim, i za zločinačko udruživanje. Šestero ih je privedeno u srijedu sucu istrage u Osijeku, jer je USKOK za njih zatražio određivanje istražnog zatvora.

Sumnja se da je prvookrivljenik, 50-godišnji osječki poduzetnik, okupio i povezao u zločinačko udruženje još sedmoricu muškaraca i dvije žene radi kontinuirane nabave i krijumčarenja kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA u Osijeku i okolici. “Operirali” su, kako se sumnjiči, od lanjskog srpnja do prošloga utorka, i to u Osijeku, Vukovaru, Slatini i drugim mjestima u Hrvatskoj i Srbiji.

GALERIJA Ovo su pripadnici osječke narko bande

1/11

Čuvanje droge

– Drogu je prvookrivljenik skladištio na više adresa, a s tom svrhom je unajmio i stan u Osijeku te je s desetookrivljenim dogovorio da boravi u tom stanu i u njemu čuva nabavljenu drogu, pakira je i priprema za isporuku kupcima. Osim toga, prvookrivljenik je u stanovima u Osijeku neovlašteno držao više komada raznog streljiva i pištolj, a drugookrivljenik je u kući za odmor u Slatini neovlašteno držao automatski pištolj – priopćio je USKOK.

Kako je izgledao “lov” na dilere u utorak ujutro u Osijeku, pokazao je MUP, objavivši snimku uhićenja. Na njoj se vidi kako policajac prvo stavlja plastične rukavice na videonadzor pred ulazom u stan, specijalci zatim provaljuju vrata, a unutra trči i vrišti muškarac, omotan ljubičastim poplunom i očito zatečen nenadanim gostima. Svi su, praktički, uhvaćeni na spavanju. Kako se neslužbeno doznaje, prvookrivljeni je D.K., vlasnik poznatog narodnjačkog kluba Rockatiki.

VIDEO Akcija u Osijeku: Palo deset članova zločinačkog udruženja

Taj noćni klub u Trpimirovoj ulici u Osijeku godinama već prati niz kontroverzi, a nerijetko se u javnosti sumnjalo da se mladi gosti ondje mogu relativno jednostavno dokopati droge. Česte su bile i policijske racije, lokal je i zatvaran, no vlasnika se, kako doznajemo, nije ranije moglo povezati s organiziranim narko lancem. Istražitelji su pronalazili, naime, tek manje količine droge, a ugostitelj je tvrdio da ju je nabavio za vlastite potrebe.

Veza s nesrećama

Paralelno, u osječkom zdravstvenom sustavu ozbiljno su se zabrinuli jer su se zaredali slučajevi mladih koji su konzumirali, kako se pretpostavilo, drogu s raznim primjesama. Rezultiralo je to, naime, neobičnim, pa i sumanutim reakcijama konzumenata. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji su u raskrinkavanju dilera navodno analizirali i tragične prometne nesreće koje su se početkom godine zaredale u gradu na Dravi. Govorilo se, naime, i tada kako su pojedini sudionici nesreća prethodno bili gosti Rockatikija.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar drug Joža
drug Joža
00:08 11.06.2020.

Nisu ih uhvatili dok dilaju ali su ih uhvatili dok spavaju

OD
Ostanite_doma
01:35 11.06.2020.

Šta je nisu ravnomjerno razdijelili plijen ili su bili neposlušni šefovima iz službe

DU
Deleted user
06:46 11.06.2020.

Ljudi se morali snalaziti da ,"prežive" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije