'Ovo što mi jedemo nema veze s originalom. Mi jedemo smeće'
Devet od 10 mojih kupaca ne zanima kvaliteta, nego cijena pa zato ne odustajem od uvoza, kaže D. Gelo
Komentari 72
Ne bi to stavio u sebe da mi platiš, da kebab..svašta..
Rasprava o tome je li kebab kvalitetan ili nije, je li bolji u Njemačkoj Italiji ili Poljskoj, je smiješna. U Europi postoje dva ili tri centralna skladišta sa već gotovim smrznutim rolama kebaba koja onda isti proizvod distribuiraju svima koji kebab prodaju. U svakom slučaju, to sa pravim kebabom veze nema i kad je već tako, rađe se trujem ćevapima u somunu ili burekom. Domaće je domaće.
Trčeći za svim što je jeftino uništili smo svu svoju proizvodnju. Jeftino može biti samo nešto loše kvalitete jer kvaliteta i niska cijena nikada nisu išle zajedno. Kada bi ljudi znali što je ono kockasto bijelo u nekim salamama pitanje je da li bi ih više jeli. U klaonicama postoje bazeni ispod poda u koje se skupnja krv životinja, a uz to i drugi produkti kao izmet ili urin životinje koju se kolje. U te bazene se ubacuju koagulanti koji koaguliraju bjelančevine u veče grude koje se onda ispiru i prešaju. Od toga se prave one lijepe bijele kocke u salamama, tako da netko ne bi slučajno mislio da je to špek.
Moja obitelj i ja jedemo samo meso koje kupujemo od jednog dekice sa sela. Iz velikih trgovina i mesnica nikad.
Kebab od isilovih boraca...
Držite se ljudi domače prasetine.
Najbolji Kebab koji sam jeo je bio na mom tanjuru iz moje kuhinje ... zapravo je bio Gyros .. ali to je samo drukčije ime, s nešto malo izmenjenim začinima ... svakako najbolje ono, kad imaš meso, sam ga narežeš i znaš da jedeš meso a ne nešto mljeveno i ljepljeno ... ljudi ni ne razumiju, da kod kebaba trebaš stvarno dobro meso ..a sve ovo što se prodaje, zapravo umaci poboljšaju sam tek hrane ...
Nikad jeo niti cu ikada jesti..kad vidim kako se onaj razanj vrti s onim mesom gadi mi se...odojak i janjetina za sada su broj 1.
Pročitaj malo bolje deklaraciju pa ocijeni ako imaš mozga kakvo je meso i sastojci za očuvanje "kvalitete". Možeš ga pustiti na suncu da ga ni jedna muha neće pa onda na izvolte mušteriji ..... bljaka
Probao sam taj kebab jesti jednom prije 10 godina, i rekao sam nikad više. Oko čega uopće tolika strka? Smeće od hrane, bolje vam je sto puta obične ćevape u lepinji pojesti iako ni to nije baš zdravo za probavu, ali bar dok jedeš imaš dobar osjećaj
Većina ljudi u gradovima (svjetskim, pa tako i u za nas, našim većim gradovima) nikad nije vidjela živu svinju ili bika....pa čak ni pile, a kamo li da je jela nešto jučer ili danas klano. Danas malo tko ima mogućnost...paa i volju, baviti se tim "prljavim poslovima" pripreme mesa od štale pa do stola. Čak je i jeftinije a o kvaliteti da i ne govorim. Jednostavnije je otići u kebapčinicu i smazati nešto što nema ni ime niti prezime. Ali što je tu je. Uvjeren sam da će evolucija učiniti svoje. Novi naraštaji će biti imuni na salmonele...na atomsko zračenje....na ozonske rupe...na sva moguća sr..nja, jer to znamo (tako su nas učili) iz evolucije čovječanstva. Sve smo mi sposobni savladati....sve smo naučili...a najbolje smo naučili kako čovjek čovjeka može učinkovito ubiti. Pa kad sami sebe nismo do sada istrijebili...što nam može jedna sićušna...mikronska salmonela?! Zato samo tucite po svemu (što vam dođe pod zub) jer ništa nas ne može ubiti....Prije će nas ojačati!!!!!! Ps. I sam se zaletim na ta svjetska čuda...pa kad zagrizem...pa mi se niz bradu cijede razni mokri i saftni sastojci...pa bacim škanicl i odem s prijateljima na nekoliko gemišta! A nisam mlad i pomodaran. Ali jače je od mene. Truje me sve već desetljećima pa što se ne bi i sam po tom pitanju zauzeo?
Probao jednom i nikad vise! Prepeceni komadici nekog tvrdog,suhog mesa u lepinji koji bez tone dodataka,salate i raznih umaka ne valja jedan k...., rade na dobre cevape nego to smece
dovoljno mi je samo da osjetim taj miris kebaba da mi se želudac preokrene...
Inspektori, veterinarska mafija glavni su krivci što svakave crkotine i bolesno smeće se uvozi u Hrvatsku, mito i korupcija ruše sve regule
Znaci jedemo Poljski ( višegradski ) kebab... Da li ce netko u ovoj drzavi odgovarati zbog trovanja naših gradjana?
Zanimljivo kako ljudi misle da je u Njemačkoj bolje meso.Ti proizvođači u Poljskoj su njemačke firme koje su preselile proizvodnju u poljsku zbog jeftinije radne snage i sirovine.Isto meso u neusporedivo većim količinama voze i u njemačku a mi smo im zapravo malo i nevažno tržište.
Kad na ovoj snimci uz članak vidim kako lijep i uredan mladić priprema taj specijalitet, odmah dobijem želju pojesti duplu porciju te to zaliti s litrom zagoskog tuduma ili 2dcl brlje.
Jeo sam kebab u Njemačkoj prije 30 godina na božićnom sajmu. Na štandu su radili Nijemci. Bio je predobar, o higijeni je suvišno pričati. Kako mi je kebab ostao u dobrom sjećanju probao sam ga kod nas i bio je bez veze. Nikad više.
Probao jednom i nikad vise! Prepeceni komadici nekog tvrdog,suhog mesa u lepinji koji bez tone dodataka,salate i raznih umaka ne valja jedan k...., rade na dobre cevape nego to smece
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Doner kebab. Nakon nekog vremena konzumacije, obitelj donira dio tvojih organa, nakon što si odkebabio s ovog svijeta.