Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gunjanski efendija:

'Ovo mi je četvrti Bajram u zadnjih nekoliko godina koji slavim u izvanrednim okolnostima'

Imam
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/10
24.09.2015.
u 13:13

Idriz efendija Bešić posjetio je Prihvatni centar u Opatovcu. Tom prilikom on je zajedno sa izbjeglicama islamske vjeroispovijesti u kampu klanjao Bajram namaz.

Rano jutros Prihvatni centar u Opatovcu, a povodom Kurban – bajrama, posjetio je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gunja Idriz efendija Bešić.

Tom prilikom on je zajedno sa izbjeglicama islamske vjeroispovijesti u kampu klanjao Bajram namaz. Efendija Bešić novinarima je rekao kako se tom prilikom susreo i sa ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem s kojim se dogovorio da se unutar kampa jedan šator osigura kao molitveni prostor za vjernike islamske vjeroispovijesti. Rekao je i kako je teško gledati sve te ljude, među kojima je i puno djece, tako iscrpljene i umorne.

- U kampu su većina vjernici islamske vjeroispovijesti i tako nešto bi bilo u redu. Inače, ovo mi je četvrti Bajram u zadnjih nekoliko godina koji slavim u izvanrednim okolnostima. Prošle godine je bila poplava u Gunji, a sada se suočavamo s novim izazovom, rekao je efendija Bešić.

>> Ivan Penava: Problemi izbjeglica podsjećaju na nekadašnje patnje Vukovaraca

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza.

Komentara 5

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
13:38 24.09.2015.

hm, izbori se da primiš 5-6 izbjeglica, onda ti stiže donacija i ti kupiš još 4 stana u Brčkom, jel tako efendija?

OS
osica
13:59 24.09.2015.

Uh,ja " ni luk jela niti mirisala", se pak jako bojim da će i " moj Božić biti u izvanrednim okolnostima."

CR
CROLINDA
14:28 24.09.2015.

izvanredna država - rezervat za tuđe dezertere teroriste kriminalce ekonomske migrante skorojeviće ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije