Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnopravne Osječanke unovčuju svoje znanje o sportu

Ovisna je o klađenju pa prati rezultate na teletekstu i dok kuha

klađenje
Davor Javorović
13.10.2009.
u 16:22

Imamo ženu od pedesetak godina koja se kladi već cijelo desetljeće. Muškarci je podbadaju jer ima svoj sustav igre, no češće dobiva od njih, kažu u kladionici.

Kuhala je ručak ili uspavljivala dijete istodobno na teletekstu prateći kladioničarsku ponudu i rezultate sportskih natjecanja. Više od pet godina 35-godišnjoj Osječanki Aniti odlazak u kladionicu gotovo je svakodnevna navika.

Imaju znanje i intuiciju
– Znam po sat vremena na kavi ispunjavati listiće. U početku je bila zafrkancija, no kasnije se pretvorilo u rutinu pa sam nervozna ako mi doma teletekst nije na TV-u – kaže Anita. Neobičnih sportova za nju nema, uobičajeno je s vremenom postalo i klađenje na strani hokej.

– Znala sam probdjeti noć čekajući rezultate nekog sporta koji se igra na drugom kontinentu – prisjeća se Anita, kojoj je rekordni dobitak 1800 kuna. Da su žene u ovom “muškom poslu” postale ravnopravne suprotnom spolu, potvrđuju i u kladionicama. Posjećuju ih, otkrivaju nam, žene u dobi od 20 pa do pedesetak godina. Ulažu uglavnom manje iznose, no ponekad je riječ i o više stotina kuna.

– Žene se češće upuštaju u rizike u klađenju nego neki muškarci, oslanjaju se i na intuiciju. I uspješne su – kaže djelatnica Prve sportske kladionice.

Muškarci se ipak smiju
Ipak, muškarci se, kaže, često smiju ženama s listićima u rukama.

– Imamo ženu od pedesetak godina koja se redovito kladi već deset godina, zaposlena je i kaže da joj je to jedini hobi. Muške mušterije je podbadaju jer ima neki svoj sustav igre, no ona češće dobiva od njih. Na isplati je kod nas gotovo svaki drugi dan – ističe ova djelatnica.

Gubitke pak pripadnice “nježnijeg spola” podnose muški. Žene koje se klade, dodaje, uglavnom su zaposlene, često srednje dobi i udane. Klubove na koje će uložiti novac biraju isključivo po atraktivnosti ponude, a ne prema, kažu u šali, izgledu sportaša.

– Treba biti oprezan s klađenjem. Znala sam posuđivati novac da se mogu kladiti, uvuče se u krv. Od igara na sreću nema bogatstva – upozorava Anita.

- Za kockanje, kao i općenito strasti, postoji genetska predispozicija - kaže psihijatar dr. Nikola Mandić, a ako je osoba pod stresom, dovoljna je mala provokacija da to izbije.

– Ako žena može biti premijerka, zašto ne bi mogla biti i kockarica. Strast je kod oba spola jednaka, nema razlike, samo što naša kultura ne očekuje od žene da se kocka – ističe dr. Mandić.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:04 13.10.2009.

čisti PR, sramota za večernji list, sramota, sramota, sramota. daj pišite malo pozitivno o drogiranju, opijanju, pušenjue... SRAMOTA!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
16:58 13.10.2009.

Ovaj tekst je sponzoriran od kladionica.... Hrvatska nejde na SP pa se tisuće naivnih hrvata neće toliko kladiti...

PI
pinje452
17:11 13.10.2009.

Ovakvo pisanje smatram amaterskim poluproizvodom i napisanim samo da se popuni malo rupa. Svaka čast novinaru na trudu. hebo te novinar je prava mrcina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije