Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
most

'Ovaj karneval koji nam priređuju predsjednica i premijer mora prestati'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.12.2018.
u 19:00

Most smatra da predsjednik Vlade i predsjednica države te u konačnici i šef SOA-e trebaju odgovoriti tko je bivšem savjetniku predsjednice poslao djelatnika SOA-e i ako je to točno s kojom svrhom

 Reagirajući na tvrdnje razriješenog bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića da je SOA upletena u njegovo razrješenje, Most nezavisnih lista priopćio je u subotu da  svi oni koji su sudjelovali u bilo kakvoj zlouporabi sigurnosno-obavještajnog aparata moraju podnijeti ostavke.

"Ovaj karneval koji nam priređuju predsjednica države i predsjednik Vlade, u svrhu svojih zakulisnih igara, sa svojim najbližim suradnicima, mora prestati", ističe Most, navodeći da se SMS afera povezana s paraobavještajnim podzemljem nastavila zlouporabom sigurnosno-obavještajnog aparata.

Most smatra da predsjednik Vlade i predsjednica države te u konačnici i šef SOA-e trebaju odgovoriti tko je bivšem savjetniku predsjednice poslao djelatnika SOA-e i ako je to točno s kojom svrhom.

"Pokušavaju izbjegavati odgovore, a samom potvrdom da znaju da se stvarno dogodio skandal oni trebaju podnijeti ostavke, svi oni koji su sudjelovali u bilo kakvoj zlouporabi sigurnosno-obavještajnog aparata" poručili su iz Mosta.

Dodaju pritom da u normalnim, uređenim državama ministri i predsjednici vlada te predsjednik države za najmanju sitnicu daju sami ostavke.

U Mostu zaključuju da klaunovi u tom slučaju ispadaju hrvatski građani, a da su zapravo klaunovi, ako je sve to točno, predsjednik Vlade, predsjednica države i šef SOA-e.

Razriješeni savjetnik Radeljić u petak navečer je ustvrdio da je bio pod prijetnjom iz SOA-e te kako mu je predsjednica rekla da se ne uklapa u njezine planove, jer je smetnja u odnosima s premijerom.

Njegove navode sinoć su demantirali iz SOA-e, naglasivši kako "SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost".

Ured predsjednice Republike u subotu je najoštrije odbacio tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak da podnese ostavku.

>> Pogledajte video i saznajte što o Pupovcu kažu ljudi iz njegova rodnog sela

Ključne riječi

Komentara 31

KO
koraknaprijed
19:36 22.12.2018.

Evo naseg pshijtra, ja sam mislio da je nestao nije se javljao zadnjih nekoliko dana, bilo bi zanimljivo cuti njegov komentar o ravnateljici hitne pomoci u Metkovicu,ravnteljici koju je on postavio.

Avatar mofo
mofo
19:16 22.12.2018.

Haha još samo da se živi zid javi pa da zajedno pričaju o klaunovima i cirkusu...

SE
senijor121
21:11 22.12.2018.

Psiho božo sa svojim miševima se spleo među štakore koji se opliću među noge hrvatskoj karavani koja ide naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije