Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protjerani naši diplomati

Oglasilo se ministarstvo: Odluka Rusije nema legitimnu osnovu. Hrvatska će razmotriti daljnje korake

Zagreb: Gordan Grlić Radman dao izjavu uoči početka sjednice Vlade
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
27.05.2022.
u 17:20

Hrvatska nastavlja zajedno sa svojim partnerima voditi principijelnu politiku u pogledu poštivanja međunarodnog prava i osude ruske agresije, kao i pružanju daljnje pomoći Ukrajini", poručuju iz Ministarstva

U rusko Ministarstvo vanjskih poslova danas je pozvan je veleposlanik RH u Ruskoj Federaciji Tomislav Car, kojemu je izražen snažan prosvjed 'zbog neutemeljenih pokušaja hrvatskih vlasti da okrive Rusiju za rat, zločine u Ukrajini i pružanje vojne pomoći s hrvatske strane neonacističkom režimu u Kijevu', objavilo je rusko ministarstvo.

O tome potezu Rusije oglasilo se hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

"Danas je u Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije veleposlaniku RH uručena diplomatska nota kojom je zatraženo napuštanje troje diplomata i dvoje administrativno-tehničkih djelatnika.

MVEP naglašava da ova odluka nema legitimnu osnovu budući da je riječ o djelatnicima koji su profesionalno izvršavali svoje dužnosti u okviru Bečke konvencije o diplomatskim i o konzularnim odnosima te budući da je broj djelatnika Veleposlanstva RH trenutno u okvirima pariteta s brojem djelatnika Veleposlanstva RF u Republici Hrvatskoj. Stoga će Hrvatska analizirati ovu odluku ruskih vlasti i razmotriti daljnje korake i postupke.

Hrvatska nastavlja zajedno sa svojim partnerima voditi principijelnu politiku u pogledu poštivanja međunarodnog prava i osude ruske agresije, kao i pružanju daljnje pomoći Ukrajini", poručuju iz Ministarstva. 

Komentara 42

Avatar Dragovit
Dragovit
18:24 27.05.2022.

Legitimne osnove? Za Boga miloga, čuje li taj tzv. ministar samoga sebe!?? Koalicijska vlast se hvasta da Hrvatska naoružava Ukrajinu, slušaju pokorno i uslužno Washington i Bruxelles, protjeruju ruske diplomate itd., dakle izravno se petljamo u taj rat i kadd Rusi protjeraju naše diplomate govori kako to nema legitimne osnove? Pa je l' taj čovjek imalo priseban?

DU
Deleted user
18:18 27.05.2022.

Prema tonu priopćenja može se zaključiti da naši očekuju razumijevanje od strane Rusa za to što smo im potjetali 20 diplomata, što je na razini šizofrenije. Oni su nama potjerali za odmazdu samo 5 i to ne ključnih.

SV
Sveznadar
18:20 27.05.2022.

Biti če bolje ako ukinemo to ministarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije