Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak agonije

Otvoren stečaj Toplane. Radnici zadnju plaću dobili 3. travnja

'26.09.2012., Karlovac - Gradska tvrtka Toplana. Photo: Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
27.09.2012.
u 11:33

Račun je blokiran zbog 29 milijuna, ali su i korisnici dužni tvrtki čak 11 milijuna kuna. Stečajni upravitelj bit će imenovan najkasnije do sljedećeg tjedna

Sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu Lucija Butigan otvorila je stečaj Toplane. Time se nastavlja agonija posrnule karlovačke gradske tvrtke.

 Nema drugog ročišta

 Sutkinja i budući stečajni upravitelj, koji će biti imenovan najkasnije do sljedećeg tjedna, trebali bi doći u Karlovac radi primopredaje dokumentacije s vršiteljem dužnosti direktora Josipom Sladićem. On je inače tehnički rukovoditelj Gradske toplane, nove karlovačke toplinarske tvrtke.

 – Nema potrebe za drugim ročištem – očigledno stečaj treba otvoriti. On je rezultat lošeg poslovanja – zaključila je Butigan.

 Na Trgovački sud u Zagreb osim Sladića, došli su i Mara Radović, radnica koja je u lipnju podnijela zahtjev za otvaranje stečaja, ekonomistica Ivanka Naletilić u svojstvu stručne podrške Sladiću i predstavnica Karlovačke banke kod koje Toplana ima otvoren poslovni račun Sunčica Jarnević.

Sutkinja je uzela samo okvirne podatke o stanju tvrtke, a preciznije će skupiti ‘stečajni’. Radnicima je posljednja plaća uplaćena 3. travnja. U Toplani ih je ostalo još 17. Ostali su zbrinuti u Gradskoj toplani. Blokada računa je “teška” gotovo 29 milijuna kuna.

 – I dalje se naplaćuje preko zadužnica 9,000.000 kuna duga prema Kabi, država za porez potražuje 1,800.000 kuna, HEP 700.000... – nabraja Naletilić.

 Otkuda se naplatiti?

 Dospijeće za vraćanje robnih kredita stiže sljedeće godine, a bespravno su potrošene robne zalihe. U prvom isplatnom redu bit će radnici, ali otkuda se naplatiti? Nekretnine su pripale Kabi, a pokretnine su iznajmljene Gradskoj toplani.

Tri su vozila vraćena leasing kućama. U vlasništvu Toplana ima i 92 dionice Kabe te 15 posto udjela u Hrvatskom radio Karlovcu, koji se također nalazi pred stečajem. Korisnici su tvrtki dužni 11 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
donqihot
16:43 27.09.2012.

Kaj se tiće Toplane, tak je -kak je. Mene zanima tko i što je Gradska toplana? Ko sjedi u njoj kad ni ministarstvo ni vladu ni inspektorat a ni uskok ne zanima kaj ta fantomska firma krši nekoliko zakona i Ustav RH !! Na temelju ćega stižu računa od te firme?? Jel mogu tako i ja? Osnovat firmu i slat račune građanima za nešto?? Npr. grijanje?!?

BU
BubyZG
08:43 28.09.2012.

Nekretnine pripale Kabi ?? Kaba je vjerojatno Karlovačka banka i osnovno je pitanje kako se banka na vrijeme osigurala da nekretnine ne bi ostale u stečajnoj masi i poslužile za namirenje svih vjerovnika ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije