Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prijetnja

Otkriveni jezivi planovi ISIS-a za napad na Svjetskom nogometnom prvenstvu?

A fighter of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014 file photo. To match Special Report MIDEAST-CRISIS/IRAQ-ISLAMICSTATE      REUTERS/Stringer/Files
Reuters/PIXSELL
02.04.2018.
u 11:10

Obavještajni podaci navode na oprez, odnosno da se ove informacije mora shvatiti vrlo ozbiljno

ISIS navodno priprema nove napade i to na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se održati u Rusiji. Za napade na igrače i sve koji će ih bodriti koristit će dronove na kojima će biti pričvršćene bombe.

Šokantne fotografije i videozapisi objavljeni su na šifriranoj aplikaciji Telegram gdje se navode detaljni planovi napada.

Jedna od fotografija pokazuje dronove koji nose protutenkovske rakete, ali i  teroriste koji se vraćaju iz Iraka i Sirije gdje su naučili rukovati tim dronovima, piše Daily Mail.

Ova jeziva najava dolazi nakon što su sigurnosne službe priznale da je Svjetsko nogometno prvenstvo mogući cilj ISIS-a.

Elad Ezrachi, iz tvrtke Sixgill, izjavio je za Star kako obavještajni podaci navode na oprez, odnosno da se ove informacije mora shvatiti vrlo ozbiljno. "Ako ovu tehnologiju budu koristili za napade tijekom Svjetskog prvenstva, to bi moglo prouzročiti katastrofalne posljedice", upozorava.

A fighter of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014 file photo. To match Special Report MIDEAST-CRISIS/IRAQ-ISLAMICSTATE      REUTERS/Stringer/Files
1/12

Komentara 41

Avatar povjesnicar
povjesnicar
11:51 02.04.2018.

Kroettelsfrkatsch: Zar nije svojevremeno Olbrajtova izjavila da je smrt pola miliona iračke dece u skladu sa američkom politikom. Ovako nešto može da izjavi samo pripadnica IV rajha . Kao drugo Ameri su nelegalno nalaze u Siriji . Odakle dronovi nepismenim dronovi nepismenim glavosečana ako im Ameri nisu dali???

Avatar spira
spira
12:15 02.04.2018.

Startrack: Vojni izvori u Deir Ez-Zoru su priopćili kako su na teritoriju oslobođenom od terorista ”Islamske države” pronađeni uzorci modernih oružja zapadne proizvodnje. Pronađeni su i riječni tegljači Ujedinjenog Kraljevstva, koje ima i američka vojska. Ovo nije prvo otkriće američkogg oružja na položajima militanata terorističkih organizacija. Nedavno su iračke vladine snage u Tel Afaru pronašle prijenosne protuoklopne sustave FGM-148 ”Javelin”, koji stoje više od 200 000 dolara, a projektil za njega 100 000........Deir Ez-Zoru je pronađen optičkoelektronički sustav M138 kojeg proizvodi samo američka specijalizirana tvrtka Seiler Instrument Inc. Ovaj nišanski uređaj, s povećanjem od osam puta, koristi se za izravno usmjeravanje topništva. Potrebno proći posebnu obuku, jer ovo je složeni optoelektronički uređaj. Njegova uporaba podrazumijeva određeni razinu tehničke pripremljenosti. Za korištenju ove sprave za gađanje haubicama, borbena posada morala biti pripremljena. Posebno treba pripremiti oni koji provode ciljanje, daju smjernice i tako dalje. To se postiže posebnim treningom, jer su potrebni precizni matematički izračuni.

Avatar Proleter
Proleter
12:29 02.04.2018.

Američka posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije