Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio napad

Bombaš iz Njemačke bio je borac ISIS-a: Snimka na njegovu mobitelu sve je otkrila

njemačka napad
Foto: Reuters/PIXSELL
25.07.2016.
u 17:10

Ministar je rekao da je 27-godišnji muškarac priznao kako je napad osveta zbog toga što Njemačka ubija muslimane

Bombaš samoubojica koji je tijekom vikenda ranio 15 ljudi u južnoj Njemačkoj, najavio je napad i prisegnuo na vjernost Islamskoj državi (IS) u snimci otkrivenoj na njegovu mobitelu, izvijestio je u ponedjeljak bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann

I ta radikalna islamistička organizacija potvrdila je da je napad izveo njezin borac"Izveo je operaciju kao odgovor na poziv da se napadnu članice koalicije protiv IS-a", objavila je novinska agencija Amaq, bliska IS-u.

Na snimci se vidi muškarac, identificiran kao Sirijac kojemu je odbijen zahtjev za azilom, kako kaže da se zakleo na vjernost Abu Bakr Al Bagdadiju, čelniku samoproglašenog kalifata Islamske države, kazao je Herrmann.

Četvrti napad u samo tjedan dana

Ministar je rekao da je 27-godišnji muškarac priznao kako je napad osveta zbog toga što Njemačka ubija muslimane. Prijevod snimke otkriva da je napadač počinio napad uime Alaha. 

U napadu u njemačkom Ansbachu smrtno je stradao samo napadač samoubojica. Riječ je o četvrtom napadu u Njemačkoj u samo tjedan dana. Tri su počinili tražitelji azila koji su nedavno stigli u tu zemlju, piše dpa. 

Zahtjev za azilom odbijen mu je prošle godine

Herrmann je kazao i da je u napadačevu stanu pronađeno dosta materijala za izradu bombi, poput goriva, klorovodične kiseline i sredstava za čišćenje na bazi alkohola, kao i salafističkoga propagandnog materijala. 

Sirijac se raznio u nedjelju kasno navečer pred restoranom u njemačkom gradu Ansbachu ranivši pritom 15 osobaDužnosnici su rekli da je nosio naprtnjaču ispunjenu eksplozivom i metalnim dijelovima koji su mogli ubiti više osoba. Zahtjev za azilom mu je odbijen prošle godine, ali mu je bilo dopušteno da ostane u Njemačkoj zbog sukoba u Siriji.

Sirijac se već ranije pokušao dva puta ubiti i liječen je u psihijatrijskoj bolnici. Od 12 ozlijeđenih osoba, tri su u teškom stanju.

Ključne riječi

Komentara 16

TO
tobija
17:31 25.07.2016.

dakle ipak nije bio u depri radi progona u bugarsku, tko bi rekao...

Avatar taqa
taqa
18:03 25.07.2016.

To je samo izdvojeni slucaj,makar je nesto previse slucajnosti u FRA,BEL i GER.Sram ih je priznati da su sami krivi za Bliski istok na Uredenom Zapadu.

MA
matador007
18:23 25.07.2016.

Kao i svakom narodu,političari običnim ljudima mažu oči dok njih štiti brdo policije i tjelohranitelja.Merkelica ih je zvala.neće ni jedan blizu nje da grune.Opametimo se ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije