Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločinačko udruženje

Uhićeni kradljivci automobila: Policija otkrila kako su operirali, pronašli im i oružje

Policijski službenici razotkrili članove zločinačkog udruženja
Foto: PU zagrebačka
1/3
06.04.2023.
u 15:23

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više pretraga osoba, domova i drugih prostorija i osobnih automobila te je pronađeno više mobilnih telefona, oružja, streljiva, više komada registarskih pločica, kao i više komada elektroničkih uređaja koju su pripadali otuđenim vozilima

Policijski službenici razotkrili su članove zločinačkog udruženja koji su otuđivali osobne automobile, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, krađe u sastavu zločinačkog udruženja i krivotvorenja isprave.

Sumnja se, izvijestili su iz policije, kako je 44-godišnjak organizirao i vodio zločinačko udruženje zbog počinjenja kaznenih djela krađe, na način da je u zajedničko djelovanje povezao tri osobe starosti 41, 21 i 26 godine. Spomenuti 44-godišnjak je, odredivši kao cilj djelovanja stjecanje nepripadne materijalne koristi za sebe i druge, u razdoblju od veljače do 5. travnja 2023. godine, na području Zagreba povezao u zajedničko djelovanje spomenute osobe radi otuđenja i rastavljanja većeg broja osobnih automobila, a potom i radi daljnje preprodaje njihovih dijelova.

"Sumnja se kako su 44-godišnjak i sukladno njegovom nalogu 26-godišnjak, dogovarali prodaju dijelova otuđenih osobnih automobila, a po postignutom dogovoru s krajnjim kupcima, 41-godišnjak bi pronalazio i otuđivao osobne automobile po nalogu 44-godišnjaka. Kako bi otuđio osobne automobile 41-godišnjak je prikladnim predmetom razbijao stakla automobila te određenim preinakama i uz pomoć prikladnih elektroničkih uređaja, vozila stavljao u pogon te potom na ista stavljao nepripadajuće, prethodno otuđene registarske oznake da bi ih u konačnici odvozio na dogovorene lokacije sukladno uputi 44-godišnjaka. Nakon opisanog, 44-godišnji i 21-godišnji osumnjičeni su otuđene osobne automobile rastavljali na dijelove, a potom su ih trebali prodati sukladno ranije dogovorenim narudžbama", opisala je policija.

VIDEO: Sudski vještak o tome koliko je lagano doći do oružja u HR

Policijski službenici pronašli su četiri otuđena osobna automobila u vrijednosti oko 38.800 eura, dok još tri osobna automobila osumnjičene osobe nisu uspjele otuđiti. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više pretraga osoba, domova i drugih prostorija i osobnih automobila te je pronađeno više mobilnih telefona, oružja, streljiva, više komada registarskih pločica, kao i više komada elektroničkih uređaja koju su pripadali otuđenim vozilima.

"Vezano za oduzete predmete policijski službenici nastavljanju kriminalističko istraživanje te će o svemu utvrđenome obavijestiti nadležno državno odvjetništvo. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", zaključuju iz policije.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i krađe u sastavu zločinačkog udruženja i krivotvorenja isprave. Na prijedlog USKOK-a, Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv svih okrivljenika.

VIDEO Božinović brani poruke policajaca: 'Hoćete li na najbrži način upozoriti kolegu ili čekati ponedjeljak'

Komentara 2

TR
tratincica68
16:06 06.04.2023.

Svam po 30 godina a ne 3 miseca pa nece vise krasti

DU
Deleted user
20:45 06.04.2023.

Mali poduzetnici budu brzo uhvaćeni.Ovi milijunski teže,a ako su već uhvaćeni onda sud traje do zastare.😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije