Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA RATA

Otkrivena tragična sudbina žene iz Mariupolja: Preživjela je nacističku okupaciju, ali ne i rusku

A view shows a damaged residential building in Mariupol
Foto: PAVEL KLIMOV/REUTERS
1/2
20.04.2022.
u 22:29

Mama je voljela Mariupolj. Nikad nije željela otići - kazala je Larissa o svojoj majci za medije.

Ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je preminula žena koja je preživjela nacističku okupaciju Mariupolja za vrijeme Drugog svjetskog rata. Vanda Obiedkova (91) umrla je ranije ovog mjeseca u podrumu gdje se sakrivala sa svojom obitelji pred ruskim snagama.

U nemogućnost da dođu do vode, struje i da se zagriju, obitelj je "živjela poput životinja", kazala je njezina kćer Larissa za židovski portal Chabad.org, prenosi BBC.

VIDEO: Alarm u Kremlju: Ruska elita sve više misli da je invazija katastrofalna pogreška i da bi Putin mogao upotrijebiti nuklearno oružje

Vanda je imala samo 10 godina kad su njemačke snage ušle u Mariupolj u listopadu 1941. godine. Ona sama uspjela je izbjeći smrti, međutim njezina majka je bila jedna od tisuće Židova koje su odveli iz Mariupolja i ubili.

- Mama je voljela Mariupolj. Nikad nije željela otići - kazala je Larissa o svojoj majci za medije.

 

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Stanovnici Kramatorska reagiraju na novu rusku ofenzivu u Donbasu: "Što bude, bit će, neću nigdje bježati"

Komentara 14

AT
ATG
12:53 21.04.2022.

Ne razumijem kako netko tko otvoreno podržava nacizam, govori o nadmoći bijele rase, koristi nacističke simbole na svom znakovlju i sanja o Valhali , uopće ima obraza pričati ovakve priče. Ah, da, zaboravila sam - to je ipak Azov.

Avatar macak Tomo
macak Tomo
07:19 21.04.2022.

Nisam znao da američke labaratoije smrti donose slobodu Ukrajincima. Verovatno se misli na slobodu od života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije