Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKROZ NETIPIČNO

Otkrili novi simptom koronavirusa: Prilično je neobičan, a može biti prisutan danima

Epidemiološko testiranje u splitskoj Trajektnoj luci
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
20.12.2020.
u 10:39

Tipični znakovi i simptomi koronavirusa koji su dosad poznati uključuju kašalj, vrućicu i otežano disanje.

Otkriven je još jedan neobičan simptom koji se pojavljuje kod osoba zaraženih koronavirusom. Naime, tim istraživača je otkrio da je novi simptom uporna i dugotrajna štucavica, što dosad još nije bilo poznato. 

Slučaj o 62-godišnjem pacijentu koji je imao štucavicu danima objavljen je u časopisu The American Journal of Emergency Medicine. Zaraženi muškarac se četiri dana borio sa štucavicom prije nego što je primljen u bolnicu na daljnje liječenje. 

Naime, testovi su pokazali kako ima problema s plućnim kapacitetom, a onda je utvrđeno i da je pozitivan na COVID-19.

Ovaj izvještaj ističe dva ključna problema. Prvo, naglašava važnost detaljnog proučavanja onih koji imaju problema sa štucavicom.

Drugo, liječnici i kliničari trebali bi imati na umu da se određeni slučajevi koronavirusa ponekad mogu otkriti upravo kroz netipične simptome.

Tipični znakovi i simptomi koronavirusa koji su dosad poznati uključuju kašalj, vrućicu i otežano disanje.

Uz to, umor, bol u tijelu, glavobolja, gubitak mirisa i okusa, začepljen nos, mučnina i povraćanje, proljev, gubitak kose i upala grla također mogu biti pokazatelji da je osoba oboljela od koronavirusa. 

VIDEO: Biste li se cijepili protiv koronavirusa? Provjerite što kažu građani

Komentara 56

BA
babovac
10:58 20.12.2020.

Upamtite da će za Božić 2021. godine biti još većih represija! A Božić 2022. će dočekati u samoći onaj tko preživi glad, opstrukciju zdravstva i cjepivo.

MG
milerazbojnik@gmail.com
12:34 20.12.2020.

ma stručnjaci za prodavanje magle su postali sve ama sve čeju navesti kao simptome more bit na kraju i ako li se ko podrigne u bilo kojem trenu svašta u što lise pretvori struka u jednu veliku mašineriju neznanja i to ako ko rikne če bit svrstano u koronu virus milina svaki dan neko k..... do grla

MG
milerazbojnik@gmail.com
12:43 20.12.2020.

i na kraju po svem izrečenom još uvrstite i zabranite pušenje ono je isto uzrok virusu a još malo i previše ili premalo pijenja vode i jedenja hrane ajmo mozgovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije