Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Otkriće policije: Pedeset tisuća kuna Tiho ukrao i od svog odvjetnika

tiho-txt.jpg
Foto: D. Šantoši
24.10.2008.
u 13:39

Kriminalistička policija PU virovitičko-podravske odradila je još jedan uspješan posao. U nepunih šest mjeseci policajci su otkrili i priveli dvadesetjednogodišnjeg Tihomira N. zvanog Tiho sa širega slatinskog područja u kojega se sumnja da je od lipnja do listopada ove godine na području Slatine, Nove Bukovice i Sladojevaca počinio 8 provalnih krađa u obiteljske kuće, trgovačke radnje i poduzeća iz kojih je odnosio novac, prijenosna računala, skupocjene naočale, sportsku odjeću i obuću te cigarete, mobitele i telefonske bonove u ukupnoj vrijednosti od oko 321.000 kuna.

Načelnik PU Slavko Kopjar potvrdio je jučer novinarima da je drski mladi provalnik za oko 50.000 kuna opljačkao i svoga bivšeg odvjetnika koji ga je branio u jednom ranijem slučaju počinjenja kaznenog djela. Za dio novca kupio je rabljeni automobil BMW koji mu je oduzet, a vrijedne predmete prodavao je gotovo upola cijene.

U opsežnoj višednevnoj akciji policija je u jednoj kući u kojoj nitko ne živi pronašla gotovo polovicu ukradenih stvari koje će biti vraćene vlasnicima. Do sada je Tihomir prijavljivan za 11 teških krađa i napad na policajca za što je kažnjen uvjetnom kaznom, a za ova djela mogao bi dobiti između 6 mjeseci i 5 godina strogog zatvora.

Obitelj Tihomira N. obavijestila je medije da je prilikom privođenja policija grubo postupala i zlostavljala Tihomira N., da je priznanja o počinjenim krađama potpisao zbog toga što su ga policajci tukli te su najavili da će zbog prekoračenja policijskih ovlasti PU virovitičko-podravsku tužiti sudu. U PU virovitičko-podravskoj odbacili su sumnje da su mimo zakonskih ovlasti postupali prema uhićenom Tihomiru N.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije