Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE OČEKIVAO

Otišao na more u Istru pa pogledao u katastar: 'Na posjedovnom listu je bila Srbija. Šokiran sam'

Foto: Katastar.hr
1/3
30.06.2023.
u 17:06

Na posjedovnom listu doista piše kako je jedini vlasnik Srbija. Ipak, pogledom u zemljišne knjige, ispravlja se pogreška

Jedan Zlatarčanin odlučio je ovo ljeto po prvi puta otići na more u Istru, i to u Bale, nedaleko od Rovinja. Netom slučaja odlučio je provjeriti katastar kako bi provjerio kupa li se na pomorskom dobru ili se radi o obližnjoj parceli, da bi na posjedovnom listu  pod adresu pisalo - Srbija. 

- To je službena stranica katastra, podatak bi trebao biti točan pa me to baš šokiralo. Jesam li u Istri ili u Srbiji? Drugi dan sam išao ponovno provjeriti. I dalje je pisalo 'Srbija' - ispričao je čovjek za 24sata.

Foto: Oss.uredjenazemlja.hr

To zaista i piše na stranicama Katastra, koji je pod Ministarstvom pravosuđa. Naime, pod upisanim osobama 1/1 je Ministarstvo pomorstva, i to adrese Srbija, N.MJ. Boravka, Srbija. Isto piše i na prijepisu posjedovnog lista, a uz to piše tek kako se radi o površini 15.286 kvadratnih metara te je to područje označeno kao ''neplodno''.

POVEZANI ČLANCI:

Uz to piše i oznaka ''PR'', što znači da se radi o ''posebnom rezervatu''. Ipak, posjedovni list nije dokaz o vlasništvu, što piše i na stranicama, pa tako na vlasničkom listu Zemljišne knjige stoji kako je vlasnik Republika Hrvatska, što je jedino i moguće.

>> VIDEO Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar pendreck
pendreck
20:40 30.06.2023.

Tko je to upisao u katastar? Da li se može provjeriti..

Avatar R2D2
R2D2
20:48 30.06.2023.

I onda se žale da su im plaće u javnoj upravi male. Ne zaslužuju ni to što dobivaju!

EJ
ejStef
19:09 30.06.2023.

U Istri ili Srbiji? Ne bi čovjek vjerovao koliko često je to vrlo slično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije