Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA Ljubomir Galić smrtno stradao u Posušju

Otac devetero djece poginuo na građevini

01.11.2008.
u 23:00

Tragedija kakva nikoga ne može ostaviti ravnodušnim zadesila je posušku obitelj Galić iz mjesta Vir. Ljubomir Galić poginuo je jučer padom s građevine u središtu grada, a iza njega je ostalo devetero djece. Nesretni Ljubomir radio je kao građevinar u građevinskoj tvrtki Mrvelj, koja je dovršavala objekt u središtu Posušja nedaleko od posuške crkve.

Prekjučer, oko devet sati ujutro, Ljubomir je započeo raskivati daščanu konstrukciju koja je bila postavljena na zgradi koju su gradili, potom je pao sa oko pet-šest metara visine na željezne šipke koje su virile iz betona. Iako se nije radilo o velikoj visini, nesretni Ljubomir zadobio je teške ozljede, a kako doznajemo, preminuo je na putu u bolnicu. Jednostavno mu nije bilo spasa.

Nije službeno poznat razlog njegova pada, ali se pretpostavlja da je izgubio ravnotežu, okliznuo se i pao. Uglavnom, riječ je o nesretnom slučaju. Kako se priča u Posušju, Ljubomir je bio iznimno radišan i pošten čovjek. Njegovo tijelo prevezeno je u gradsku mrtvačnicu u Mostaru, gdje je sarajevski sudski vještak dr. Hamza Žuju obavio obdukciju.

Prema nalazu, nesretni Ljubomir preminuo je zbog teških ozljeda trbuha, grudi te kralježnice. Inače, nesreća na radnom mjestu dogodila se i u Sarajevu. Trojica radnika tvrtke Vodostan u naselju Ilijaš u Sarajevu teško su stradali od trovanja plinovima dok su čistili bazen. Vehbija Perić, Mehmed Vojnić i Ibro Tirić teško su ozlijeđeni te se nalaze u bolnici, lakše je ozlijeđen, također zbog trovanja plinovima, i policajac Sabahudin Čengić, koji im je nastojao pomoći.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije