Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi detalji

Osumnjičenik za napad na Paula Pelosija htio je uzeti Nancy za taoca

Paul Pelosi Attacked in San Francisco Home
Foto: Ron Sachs
1/4
01.11.2022.
u 07:49

Nekoliko optužnica podignuto je odvojeno pred Vrhovnim sudom San Francisca, uključujući pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, provalu, zlostavljanje starijih osoba i prijetnje javnom službeniku

Muškarac optužen da je čekićem pretukao supruga čelnice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi nakon što je nasilno ušao u njihov dom, prijetio je da će je uzeti za taoca i slomiti joj koljena, navodi se u saveznoj kaznenoj prijavi podnesenoj u ponedjeljak.

Navodne namjere Davida Waynea DePapea objavljene su nakon što su savezni tužitelji optužili 42-godišnjeg muškarca za napad i pokušaj otmice u provali u petak prije zore u kuću obitelji Pelosi u San Franciscu.

Nekoliko optužnica podignuto je odvojeno pred Vrhovnim sudom San Francisca, uključujući pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, provalu, zlostavljanje starijih osoba i prijetnje javnom službeniku, objavila je okružna tužiteljica Brooke Jenkins na konferenciji za novinare.

82-godišnja predsjednica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a, demokratkinja koja je druga u liniji zamjenika predsjednika SAD-a, bila je u Washingtonu u vrijeme napada. Njezin suprug Paul Pelosi (82), izvršni direktor tvrtke za nekretnine i rizični kapital, hospitaliziran je dok se oporavlja od prijeloma lubanje i ozljeda šake desne ruke.

Liječnici očekuju potpuni oporavak.

Incident, koji je Jenkins nazvala "politički motiviranim", potaknuo je strahove o stranačkom ekstremističkom nasilju uoči izbora u sredini mandata 8. studenoga koji će odlučiti o kontroli Kongresa tijekom jedne od najžešćih i najpolariziranijih kampanja u SAD-u.

Kao jedna od najviše pozicioniranih demokrata u Washingtonu i dugogodišnja predstavnica jednog od najliberalnijih američkih gradova, Nancy Pelosi je česta meta napada i kritika konzervativaca. Njezin je ured opljačkan tijekom napada na američki Kapitol 6. siječnja 2021. od strane gomile pristaša tadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

VIDEO: Otac, sin i prijatelj pretukil muškarca u Zagrebu, određen im je istražni zatvor

Ključne riječi

Komentara 5

BI
Biouskoli91
09:29 01.11.2022.

Zanimljivo kako je taj covjek prosao pored silnih kamera i zastitara.... i to cak tako dobro da ni jedna kamera ga nije snimila. A mozda je ipak posrijedi drukcija prica...

ST
Startrack
16:47 01.11.2022.

Hipi i vjerojatno homoseksualac kojeg je Paul pozvao u kucu. Sad su pricu okrenuli drugacije.

LU
luka123e
08:52 01.11.2022.

mozda niste stigli pohvatati sve detalje...u pozivu 911 g. Pelosi kaze da kraj njega stoji David, kojeg ne pozna i koji je njegov prijatelj...snimka je na internetu...taj manijak koji je usao u kuću je ilegalni imigrant i beskućnik koji zivi u hipi obojenom autobusu sa zastavom BLM sa vise njih...registrirani je narkoman sa medicinskom dokumentacijom o mentalnim problemima...to su ustanovljene činjenice...policija je odbila objaviti detalje o njegovom dosjeu. lokalni novinari kazu da je ovo jos jedan u nizu nasilnih zločina koje rade beskućnici narkomani...nema tu političke pozadine, osim činjenice da se svi počinitelji nasilnih djela odmah vracaju na ulicu jer su demokrati ukinuli obavezu depozita za jamčevinu za "manjine".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije