Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OPSADE U TORDINCIMA

Osumnjičeni pritvoren dok leži u bolnici, a tužiteljstvo traži da se utvrdi je li bio ubrojiv

Muškarac se zatvorio u kuću u Slavoniji i prijeti, policija okružila kuću
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
08.10.2023.
u 12:20

Tužiteljstvo ga još nije stiglo ispitati, jer  vještaci prvo moraju utvrditi  može li se s njim uopće suvislo razgovarati.

Iako tužiteljstvo u Vinkovcima, nakon višesatne drame koja se neki dan odvijala u Tordincima, još uvijek nije ispitalo P.S (57) jer je hospitaliziran, ipak su od suca istrage Županijskog suda u Vinkovcima, zatražili da mu se  odredi istražni zatvor zbog opasnosti  od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage njihov je zahtjev prihvatio  pa će, P.S., nakon što bude otpušten iz vinkovačke bolnice, ovisno o stanju u kojem bude bio, biti prepraćen ili u pritvor  ili u Bolnicu za osobe lišene slobode.

Naime, ODO Vinkovci je već naložilo i da ga se psihijatrijski vještači, kako bi se ustanovilo  je li P.S. ubrojiv i raspravno sposoban. Ovisno što vještaci utvrde, odlučit će se o daljnjem provođenju dokaza. Pa i  o tome hoće li se protiv njega voditi postupak prema ZKP-u ili prema Zakonu o osobama s duševnim smetnjama.

Video: Opsadno stanje kod Vinkovaca: Mještanin se zatvorio u kuću, polio benzinom i pustio plin

U međuvremenu, za sada ga se sumnjiči  za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom i prijetnje. Riječ je o događaju koji se zbio 3. listopada i zbog kojeg su Tordinci satima bili pod policijskom opsadom. P.S. je dan počeo tako što je, kako se sumnja, izradio nekoliko improviziranih zapaljivih naprava, tzv. Molotovljevih koktela,  koje je potom bacio u dvorište i unutrašnjost  susjedne kuće. U kući su u tom trenutku bile dvije osobe, a nakon što je bacio Molotovljeve koktele, nazvao je Operativno komunikacijski centar PU vukovarsko-srijemske.

VEZANI ČLANCI: 

Tražio je da ga se spoji s  općinskim državnim odvjetnikom, kojem je prijetio. Nakon toga se zatvorio u  svoju kuću te je prijetio da će ubiti sebe i druge, zbog čega je na teren izašla i Specijalna policija. Njihovi pregovarači  satima su uvjeravali P.S. da se preda te su na koncu i uspjeli, jer se P.S. nakon sedam sati drame mirno predao. Kako je on osoba koja ima psihičkih problema, odvezen je u bolnicu i hospitaliziran. Tužiteljstvo ga još nije stiglo ispitati, jer  vještaci prvo moraju utvrditi  može li se s njim uopće suvislo razgovarati.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije