Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 GODINA NEPRAVOMOĆNO

Osuđen Franjo Jurić (29) zbog ubojstva supruge: 'Polovicu svoje nekretnine prepisujem njenoj obitelji'

Velika Gorica: Započelo suđenje Franji Juriću optuženom za ubojstvo slijepe supruge
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/12
06.03.2024.
u 11:07

Budući da mu je produljen istražni zatvor, Jurić je od sudskog vijeća zatražio da se odmah donese rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne

Zbog teškog ubojstva slijepe supruge u lipnju prošle godine, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici u srijedu je na 12 godina zatvora nepravomoćno osuđen Franjo Jurić (29), doznaje se na sudu. Juriću je produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od kraja lipnja 2023., a zbog svojih loših imovinskih prilika oslobođen je plaćanja sudskih troškova.

Budući da mu je produljen istražni zatvor, Jurić je od sudskog vijeća zatražio da se odmah donese rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne. Nakon izricanja nepravomoćne kazne, Jurić je kazao da će svoju polovicu stana u Zaprešiću pokloniti roditeljima žrtve.

Velika Gorica: Započelo suđenje Franji Juriću optuženom za ubojstvo slijepe supruge
1/12

Prema optužnici, Jurić je u noći na 19. lipnja, u stanu u Zaprešiću, nakon svađe zadao supruzi Angeli (29) 25 ubodno-reznih rana te je gušio i stiskao vrat. Uslijed zadobivenih ozljeda Angela je preminula, dok je Franjo Jurić pokušao samoubojstvo, ali je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Nepravomoćno osuđeni Jurić je priznao krivnju i iskazao žaljenje, a kao motiv za ubojstvo naveo je Angelinu ljubavnu aferu. Tijekom psihijatrijskog vještačenja je utvrđeno da je slabovidni Jurić u vrijeme ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv te da je za vrijeme počinjenja teškog ubojstva bila presudna dinamika branih odnosa.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije