Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Oštećeni vagoni jer je netko zaboravio na skretnicu

Teretni vagoni na željezničkom kolodvoru Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
24.10.2022.
u 10:34

Strojovođe su alkotestirani, no nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Na željezničkom kolodvoru u Čakovcu prilikom preusmjeravanja teretne kompozicije oštećeni su vagoni.

U petak oko 16 sati na desetom pomoćnom kolosijeku namijenjenom za parkiranje i ostavljanje vagona i lokomotiva, dvojica strojovođa HŽ-a u dobi od 47 i 43 godine preusmjeravali su teretne kompozicije. Stariji je upravljao je radnom lokomotivom kojoj je bila pridodana još jedna radna lokomotiva kojom je upravljao 43-godišnjak, a gurali su kompoziciju od 20 praznih teretnih vagona koju su s desetog htjeli preusmjeriti na deveti pomoćni kolosijek.

No, skretnica između ta dva kolosijeka nije bila ručno prebačena, pa se kompozicija nastavila kretati desetim kolosijekom, sve dok zadnji teretni vagoni nisu udarili u završni betonski zid kolosijeka. Od siline udara zadnji i predzadnji teretni vagoni podignuti su djelomično u zrak. Kašnjenja redovnog prometa vlakova nije bilo, izvijestila je danas Policijska uprava međimurska. 

Strojovođe su alkotestirani, no nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

VIDEO: Britanka putovala vlakom od Zagreba do Zuricha i oduševila se

Komentara 3

ZD
ZDRU
13:52 24.10.2022.

Kakve veze imaju slike iz Slav.broda s ovim događajem???

Avatar nekakav
nekakav
12:44 24.10.2022.

skretnica završila u otpadnom željezu... pošto kila željeza danas? ekipa operira. a kad bi znali gdje završavaju kočione obloge, ni pola ih ne stave na vagone, većina završava na otpadima, uz lijepu naknadu, ipak je to željezo, teško..

DU
Deleted user
11:03 24.10.2022.

Nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu ali je zato potvrđena odsutnost odgovornosti za svoje radno mjesto. U državnim firmama nitko za ništa ne odgovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije