Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučili uvesti konkurenciju

Osječani pokrenuli razgovore i s Nijemcima oko zbrinjavanja otpada

Ivica Vrkić
Davor Javorovic/PIXSELL
29.01.2014.
u 13:00

Austrijski Strabag za pregovarački stol s Osječanima trebao bi sjesti 13. veljače i pokušati riješiti problem oko neizgrađenog regionalnog odlagališta otpada kraj Antunovca.

Austrijski Strabag za pregovarački stol s Osječanima trebao bi sjesti 13. veljače i pokušati riješiti problem oko neizgrađenog regionalnog odlagališta otpada kraj Antunovca.

Iako niti jedna lopata nije zabijena, Slavonci bi Austrijancima zbog ugovora mogli platiti odštetu koja se popela na više od 80 milijuna kuna.

-  Poslije  toga  sastanka ćemo biti pametniji i znati možemo li se s njima dogovoriti  kako bismo nastavili raditi ili ćemo se razići uz realne uvjete i  tada  krenuti  od  nule pa angažirati sve druge zainteresirane vezane uz problem  otpada - najavio je danas pred osječkim novinarima gradonačelnik Ivan Vrkić nakon razgovara s vodećim njemačkim tvrtkama Duales System Deutschland, Cyclos i HTP koje se, također, bave zbrinjavanjem otpada.

Osječani su u cijelu priču odlučili uvesti konkurenciju bez obzira na krajnji  ishod s Austrijancima. Iako presuda koja im je stigla za plaćanje odštete  još nije pravomoćna i na nju je uložena žalba, Strabag je, kako je izvijestio Vrkić,  pokazao  interes za razgovor  nakon reakcije i javnog istupa Slavonaca koji su uključeni u projekt regionalnog odlagališta otpada.

- S Nijemcima smo razgovarali samo o Osijeku. Iako se na jednom mjestu mogu odlagati veće količine otpada,  a tako je jeftinije,  zbog negativnog iskustva koje imamo sa Strabagom, nemamo pretenziju nagovarati bilo koga, ali  ćemo ono što budemo radili u Osijeku ponuditi i našim partnerima. Ako se nađemo na istoj crti, razgovarat ćemo o tome da i njih uključimo u taj projekt  - rekao je  osječki gradonačelnik te dodao kako su razgovore oko zbrinjavanja otpada pokrenuli i s Francuzima.

Zbrinjavanje otpada trenutno ne predstavlja problem Osječanima. Ono se za sada odlaže na lokaciji Lončarica, ali ne i na ispravan način. Zbog toga su startali sa sanacijom prethodnih odlagališta kao što je to Filipovića za što su aplicirali prema prema EU fondovima zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša.

Komentara 1

OB
Objektivno...
08:29 30.01.2014.

S koje strane stola će biti Herr Domanovac i prof. Klasiček?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije