Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržao Panenića

Orešković u Vukovaru: 'Ne vraćam se u politiku, moja stranka je Hrvatska'

Marko Mrkonjic/PIXSELL'
12.05.2017.
u 14:40

Tomislav Panenić na početku je kazao kako treba upregnuti snage da se stanje u Županiji i cijeloj državi sredi te da za to trebaju i potporu prijatelja

U Vukovaru su zajedničku konferenciju za medije održali kandidat za župana Tomislav Panenić (Most) i bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković

- Ne, ne vraćam se u politiku. Nisam član niti jedne stranke jer moja stranka je Hrvatska, rekao je bivši premijer Vlade RH Tihomir Orešković.

Orešković je rekao i kako je Panenić bio kvalitetan ministar koji je znao prepoznati problem ali i isto tako pronaći načine za njegovo rješavanje. 

Dodao je i kako bi svoju podršku za izbore dao i bilo kojem drugom svome ministru ako bi to zatražili od njega. 

Napomenuo je kako je imao ponuda i prilika za povratak u politiku, ali da se nije odlučio za taj put. U Hrvatskoj mu i dalje živi obitelj, a uskoro se vraća i na posao.

Podsjetio je i kako je tijekom vremena dok je bio premijer imao odličnu suradnju s Mostom kojima, kako je istakao, neće nikada zaboraviti da su stali uz njega kada mu je bilo najteže. 

1/9

Na upit o događanjima u i oko Agrokora, Orešković je kroz šalu prvo pogledao na sat i pitao koliko imamo vremena, a onda dodao kako podržava donošenje zakona nazvanoga Lex Agrokor s kojim je kupljeno vrijeme tijekom kojega stručnjaci mogu nastaviti raditi na stabilizaciji tvrtke.

- Agrokor je tvrtka koja zapošljava 50-60.000 ljudi i ima ogroman utjecaj za hrvatsko gospodarstvo. Pri tome ima i kompliciranu strukturu. Revizorima će trebati barem 6 mjeseci da sve vide, podvuku crtu kako bi dobili čistu sliku i mogli krenuti dalje. Puno više ćemo znati o svemu nakon lokalnih izbora, rekao je Orešković.

Na upit je li kao premijer bio upućen u stanje i probleme u Agrokoru rekao je kako nije imao nikakve informacije. 

Napomenuo je i kako cijelu situaciju s Agrokorom prate i potencijalni investitori koji žele vidjeti kako će taj problem biti riješen. 

Za ministra financija Zdravka Marića, koji je bio i njegov ministar, rekao je kako ga je on birao jer je znao da se radi o osobi koja je stručna i ima znanje. Prema njegovim riječima Marić je to i pokazao tijekom svoga rada u njegovoj Vladi gdje se prije svega bavio dugom i deficitom gdje je zabilježio kvalitetne rezultate. 

Kada je riječ o aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću kazao je kako poštuje instituciju premijera te da je upravo premijer jedina osoba koja u nekim trenutcima može donijeti teške odluke. Pozdravio je donošenje zakona lex Agrokor kao i rješavanje problema sa Slovenijom kako bi se izbjegle gužve na granicama tijekom turističke sezone. Podsjetio je i na svoju odluku kada je zatražio da Božo Petrov i Tomislav Karamarko podnesu ostavke kako bi Vlada mogla nastaviti dalje funkcionirati. 

Poslije toga je ubrzo uslijedio i njegov opoziv. Danas, s odmakom od nekoliko mjeseci, rekao je kako ne žali radi svoga angažiranja na mjestu premijera.

- Često me pitaju je li mi žao jer sam napustio odličan posao, veliku plaću... Mogu reći kako mi je to bila velika čast i da sam došao pomoći koliko mogu i koliko znam ali i ostaviti nešto iza sebe. Mnogi su dali živote za demokratsku i slobodnu Hrvatsku, a ta borba i dalje nije završila. 

Čast mu je bila da jedna osoba kao ja, koja je rođena u Zagrebu i živi u Kanadi, postane premijer, zaključio je Orešković. 

 

 

Komentara 28

Avatar southman
southman
13:38 12.05.2017.

Kako mu vjerovati kada je došao dati podršku najgorem ministru u svojoj vladi !?

DU
Deleted user
13:55 12.05.2017.

Da li je to najava Panenićeva udaljavanja od Mosta? Za jezgru Mosta su i tako pravovjerni samo oni koji su oko Metkovića.

Avatar Prodanović
Prodanović
14:13 12.05.2017.

Stiropor je važan element na građevinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije