Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarski premijer

Orban: 130.000 migranata je već na Balkanu, moramo ih zaustaviti

Viktor Orban
Foto: Bernadett Szabo/REUTERS/PIXSELL
1/3
04.03.2020.
u 13:24

Orban je kazao da migranti koji pređu grčku granicu moraju biti zaustavljeni prije ulaska u druge zemlje, dodavši da bi trebalo pružiti pomoć Makedoniji i Srbiji

Mađarski premijer Vitkor Orban rekao je u srijedu da je 130 tisuća migranata već prešlo tursko-grčku granicu te da moraju biti zaustavljeni što je moguće južnije.

"Neće biti dovoljno obraniti grčko-tursku granicu", rekao je Orban na novinskoj konferenciji s ostalim premijerima zemalja Višegradske skupine (Poljska, Slovačka, Mađarska i Češka) u Pragu.

Orban je kazao da migranti koji pređu grčku granicu moraju biti zaustavljeni prije ulaska u druge zemlje, dodavši da bi trebalo pružiti pomoć Makedoniji i Srbiji, a ako migranti prođu i granice tih zemalja, Mađarska će formirati zadnju barijeru.

"Kao posljednje sredstvo obranit ćemo europsku vanjsku granicu", rekao je mađarski premijer.

GALERIJA Migranti na tursko-grčkoj granici

Viktor Orban
1/10

Orban je na samitu Višegradske skupine poručio da je mađarsko stajalište o ilegalnim migracijama postalo općeprihvaćeno u Europi.

Politika "sada dobro poznata širom europske zajednice" je "uspjeh", dodao je.

"Najavili smo politiku protiv muslimanske migracije", dodao je Orban, referirajući se na žicu na mađarsko-srpskoj granici izgrađenu tijekom migrantske krize 2015.

VIDEO Sukob policije i migranata

Komentara 20

DU
Deleted user
13:30 04.03.2020.

E da nam je jedno desetak Orbana.... Bravo Mađari!!!

FU
furest
13:42 04.03.2020.

jedino pravo je rijesenje je vracati odmah dospjele migrante natrag u siriju, tamo ce sirija ih mobilizirati jer su vecinom mladici a ovako su erdoganova osmanska vojska za okuprati eu

DU
Deleted user
21:28 04.03.2020.

Vratit nazad u Tursku !Uostalom radi se o ISIL-ovim borcima iz Sirije !!!Afganistan - Irak -Maroko i .t.d.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije