Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO IZVANBRAČNE SUPRUGE

Optuženi: Zazvala me i napala nožem. Izvadio sam cjepanicu i njome je udario

Ubojstvo
Miranda Cikotic/PIXSELL
22.06.2021.
u 08:46

Tereti ga se da je u ranim jutarnjim satima 22. siječnja 2021. u Gornjoj Plemenšćini (općina Pregrada), u obiteljskoj kući u kojoj je živio zajedno s oštećenicom, Katarinu Š.F. više puta drvetom i šakama udario po glavi i tijelu. Ona je zadobila brojne teške ozljede, no preminula je i jer joj je Mile M. stezao vrat.

Mile M. (70) optužen je za ubojstvo svoje izvanbračne partnerice Katarine Š. F. (72) a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Tereti ga se da je u ranim jutarnjim satima 22. siječnja 2021. u Gornjoj Plemenšćini (općina Pregrada), u obiteljskoj kući u kojoj je živio zajedno s oštećenicom, Katarinu Š.F. više puta drvetom i šakama udario po glavi i tijelu. Ona je zadobila brojne teške ozljede, no preminula je i jer joj je Mile M. stezao vrat.

Inače, kada se ubojstvo dogodilo, policiju je na mjestu događaja zatekao stravičan prizor, ali i čovjek koji im je kazao kako se zove i koliko ima godina. No kod sebe  nije imao dokument kojim bi se mu se mogao potvrditi  njegov identitet, a daljnje provjere dovele su do zanimljivog otkrića. Mile M. nije imao u Hrvatskoj ni prijavljeno boravište ni prebivalište, a zadnji dokument koji je izvadio bila je osobna iskaznica koja mu je bila izdana 16. srpnja 1970. Taj je podatak u svojim evidencijama našla PU zagrebačka, a kako je na zahtjevu za izdavanjem osobne iskaznice osim imena i prezimena  te datuma, godine i mjesta rođenja, bio i otisak prstiju, to je onda iskorišteno  za identifikaciju Mile M.  Otisci sa zahtjeva za izdavanjem osobne iskaznice iz 1970. uspoređeni su s otiscima Mile  M. te se ustanovilo da se radi o istoj osobi.

Nakon uhićenja u siječnju 2021. Mile M.  je pokušao istražiteljima pojasniti što se dogodilo. Kazao je da je Katarinom Š.F. u vezi bio nekoliko godina te su se dobro slagali. Pojasnio je da su do ožujka 2020., odnosno do potresa živjeli u Zagrebu, u njezinom stanu na Čretu. No kako im je stan bio oštećen u potresu, preselili su se u Zagorje. Tada je istražiteljima opisao i što se dogodilo u noći ubojstva oko 3.30.

- Spavao sam, a probudilo me to što me ona zove iz druge sobe. Otišao sam do nje, a ona je tada uzela nož s police kojim me pokušala ubosti. Ja sam iz kutije koja je bila na podu izvadio cjepanicu i njome je udario. Nož je pao na tlo, pa sam ga podigao i oprao jer je bio na tlu. Cjepanicu sam bacio izvan kuće, a dalje se ne sjećam što se događalo - ispričao je  tada Mile M. Tada je bio i pritvoren zbog opasnosti  od bijega,a tužiteljstvo  je u optužnici zatražilo i da mu se istražni zatvor produlji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije