Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema opasnosti od bijega

Optuženi za ratni zločin na Ovčari pušteni na slobodu: Tužiteljstvo najavljuje podizanje žalbe

Ovčara
Foto: Davor Javorović/Pixsell
13.02.2015.
u 15:43

Izdržavanje zatvorske kazne im je prekinuto jer protiv njih više nema pravomoćne odluke

Poslije 12 godina provedenih u zatvoru odlukom Apelacijskog suda u Beogradu šestero okrivljenih za počinjene ratnih zločina na Ovčari 1991. godine pušteno je da se brane sa slobode. Na slobodi su tako Miroljub Vujović, Stanko Vujanović, Predrag Milojević, Saša Radak, Đorđe Šošić i Miroslav Đanković. Prema navodima medija oni imaju obvezu da se svakoga dana javljaju policijskoj stanici kojoj pripadaju po mjestu prebivališta. 

Apelacijski sud donio je odluku da okrivljene ne treba dalje zadržavati po zakonskom osnovu po kojem im je pritvor određen, a to je opasnost od bijega. Izdržavanje zatvorske kazne im je prekinuto jer protiv njih više nema pravosnažne odluke. Za ubojstvo preko 200 hrvatskih civila, ubijenih na Ovčari 1991. godine, Tužiteljstvo za ratne zločine do sada je optužilo 20 osoba.  Od tog broja, njih 15 je pravomoćno osuđeno na ukupno 207 godina zatvora, dok je petoro oslobođeno optužbi.

Iz Tužiteljstva navode kako će na odluku Apelacijskog suda podnijeti žalbu istoga trenutka kada u Tužiteljstvo stigne pismena odluka. Zločin na Ovčari dogodio se 20. studenoga 1991. godine, odnosno, samo dva dana nakon pada obrane grada. Ubijeni na Ovčari odveženi su iz kruga vukovarske bolnice, a među njima je bilo i ranjenika i civila. Najmlađa žrtva Ovčare bio je 16-godišnji Igor Kačić. Među ubijenima bio je vukovarski novinar Siniša Glavašević.  

>> Analiza haaške presude: Naš tim nije pogriješio

Komentara 11

DD
ddh
21:01 13.02.2015.

Dali je netko danas cuo petu kolonu Save Strbca, Terselicku i Pusica, da se oglasavaju kao sto su se oglasavali kad je nakon 5.5 godina robije general Glavas izasao na slobodu. Dali je danas netko vidio i cuo, da je Pupovac dijelio neke letke ili nesto slicno selotejpu? Naravno da nije i naravno da to nece niti vidjeti, Jer za cetnike i njihove jatake je uvijek vrijedilo pravilo, da se Hrvate moze i smije klati i da Hrvati usprkos tome nisu zrtve nego krivci. A s druge strane DORH nije nikada protiv zlocinaca s Ovcare i njihovih pomagaca niti pokrenuo istragu. Da su ortaci srpskih zlocinaca iz DORH-a potrosili i jednu desetinu energije za progon tih srpskih nemani od energije koju su trosili i potrosili za progon jednog Polanceca radi postavljanja rasvjete na nogometnom igralistu, mogli su se vec davno ti biti procesuirati ili biti na svim mogucim medjunarodnim tjeralicama. Dali Hrvatice i Hrvati i ostali gradjani i gradjanke Hrvatske s iznimkom onih oko Iblerovog trga (Ti su na istoj liniji kao i DORH i sud u Beogradu!) shvacaju polako kakve to figure u DORH-u i na Iblerovom trgu placaju? Dali shvacaju da placaju i petu kolonu cetnika na celu sa Terselickom, Pusicem i Pupovcem u Hrvatskoj? Vjerojatno ne.

Avatar tituš
tituš
15:51 13.02.2015.

Sa takvom odlukom nam dolazi na inauguraciju četnik Vučić!?? Uhapsiti ga čim dodirne hrvatsko tlo, ma vratiti mu avion ako njime dolazi!

DU
Deleted user
22:21 13.02.2015.

Ni oprostiti ni zaboraviti. Grobovi im oprostiti neće. Božje je da oprašta, naše je pamtiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije